Karton bilgisayar eleştirilerini ödevi veren öğretmen yanıtladı

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde eğitim veren Şehit Mehmet Aygün Ortaokulunda bilişim teknolojileri öğretmeni olan Orkun Şahin, bilgisayar projesine gelen eleştirilere tepki gösterdi.

EĞİTİM 09.01.2020, 14:21
Karton bilgisayar eleştirilerini ödevi veren öğretmen yanıtladı

Öğretmenlik yaptığı okulda öğrencilerin hayal gücünü geliştirmek adına uyguladığı "Teknolojisiz Tasarım Projesi" ile kartondan bilgisayarlar üzerinde eğitim yapan Orkun Şahin, projesine bazı basın yayın organlarında yer verilmesinin ardından sosyal medyadan gelen eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.

Şahin, projeyle ilgili gelen eleştirileri üzücü olarak değerlendirdiğini söyleyerek, "Okulumuzda yaptığım proje tamamen öğrencilerin yaparak, yaşayarak, öğrenme becerilerini artırma amacını taşıyor. Projenin amacı çocukların dersi daha da sevmesi, farklı materyal kullanarak dersi etkinliklerle eğlenceli hale getirmek." ifadelerini kullandı.

Gerçeği yansıtmayan haberler yapıldı

Yaptıkları bu çalışmanın, "Okulda hiç bilgisayar yok" diye yansıtılmasının gerçek olmadığını belirten Şahin, "Okulda bilgisayar yok gibi haberler yapılması üzücü. Okulumuzdaki 15 derslikte akıllı tahtalarımız mevcut. Öğretmenler olarak bu tahtaları aktif olarak kullanıyoruz." şeklinde konuştu.

Orkun Şahin, çocukların teknolojiyle aralarındaki bağı kuran akıllı tahtalar bulunduğu okulda bu projeyi çocukların hem el becerileri hem de hayal güçlerini yansıtmak, aynı zamanda beyin fırtınası yapabilmek adına uyguladığını anlatarak "Bilgisayar parçalarını akıllı tahtada gösterip, bazılarını çizerek gösterdim. Bu teknolojiyi sınıfımızda kulandık. Öğrencilerime dönem sonu ödevi olarak maket bilgisayarlar yapmalarını söyledim." sözlerini kaydetti.

"Umutluyuz"

Art niyetli yorumlar nedeniyle üzdüğünü ifade eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öğretmenler adına yarınların güzel olacağına ilişkin umutluyuz. Sosyal medyanın çok aktif kullanılmasından dolayı birçok insan her konuda eleştiri hakkını kendinde görüyor. Her ne kadar duyarlı vatandaşlara ulaşsak da olayları farklı yorumlayabilecek haber siteleri veya insanlar olabiliyor. Gönül ister ki her zaman pozitif düşünen, yanımızda duran kişiler olsun."

Yorumlar (0)