"Karnesiz ara tatil" başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "karnesiz ara tatilin" ilk uygulaması önümüzdeki hafta başlıyor. Peki ikinci dönem ne zaman başlayacak?

EĞİTİM 15.11.2019, 09:48
"Karnesiz ara tatil" başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim-öğretim yılıyla başlatılan ve alışılmış sömestr tatilinden farklı olarak karnesiz ve ödevsiz bir şekilde planlanan ara tatili uygulamaya sokuyor. 

Veli ve öğrenciler için 16 farklı etkinlik var

"18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinik Programı" ile öğrencilere ve velilere yeni bir ara tatil sistemi hazırlayan MEB, bu süre içinde öğrencilerin "gezi", "sağlık, doğa ve çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "okuryazarlık", "sanatsal faaliyetler", "sportif faaliyetler", "araştırma ve gözlem", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "bilim", "yardımlaşma", "kariyer planlama" ve "aile günü" gibi 16 farklı etkinlik yapmasını istiyor.

İnternet sitesinden öğrenilebilecek

Etkinlik programı, aratatil.meb.gov.tr internet sitesinden öğrenci ve velilerin erişimine açıldı. Veliler, bu akşam itibarı ile internet sitesine ulaşarak bulundukları ilde yapabilecekleri ara tatil etkinliklerini öğrenebilecek.

Öğretmenler için de birçok etkinlik var

MEB, 18-22 Kasım arasında uygulanacak ara tatil süresince öğretmenlerin de faydalanabilmesi için bir program yayınladı. Programda öğretmenlere veli ve öğrencilere de katılabilecekler kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler bulunuyor. Öğretmenlere programda halk oyunları, resim, konser, heykel ve opera gibi ilginç ve mesleki yetenek de geliştirebilecek etkinlikler önerildi. Etkinlikler arasında birçok spor etkinliği ve hikaye, kompozisyon, şiir yarışmaları da bulunuyor.

MEB'in öğretmenlere "mesleki çalışma faaliyetleri" adı altında özel olarak ayarladığı ve kendilerini geliştirmelerini beklediği etkinlikler arasında okulda ilk yardım, masal anlatıcılığı, halk oyunları, müze, Türkçenin kullanımı ve diksiyon, kariyer rehberliği,  öğrencilere çevre bilinci kazandırma, yazılım geliştirme ve zeka oyunları uygulamaları, teknoloji ve madde bağımlılığıyla mücadele, robotik ve kodlama gibi önemli faaliyetler de bulunuyor.

"2023 Eğitim Vizyonu" değerlendirilecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 18 Kasım'da Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerle canlı yayınla buluşacak. Öğretmenler, yine 18 Kasım'da ilk ara tatil dönemine kadar süren ders dönemini değerlendirerek 2023 Eğitim Vizyonu yolunda atılan adımları inceleme fırsatı bulacak.

İkinci dönem ne zaman başlayacak?

İlk dönemin ikinci yarısı, "Yeni Eğitim Öğretim Çalışma Takvimi Modeli" ile belirlenen yıllık takvime göre 22 Kasım'da biten ilk ara tatilden sonra 25 Kasım'da başlayacak. 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında yarıyıl tatili yapılacak, 3 Şubat 2020'de ise ikinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi başlayacak.

İkinci yarıyıl eğitim öğretim döneminin ara tatili 6-10 Nisan 2020 arasında yapılacak; 13 Nisan 2020'de başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran 2020'de bitecek ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılı tamamlanmış olacak.

Yorumlar (0)