Karneler nasıl alınacak? Bakan yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul, ortaokul ve lise karnelerinin nasıl alınacağını duyurdu.

EĞİTİM 18.06.2020, 12:42
Karneler nasıl alınacak? Bakan yanıtladı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilerek, uzaktan eğitimin başlamasının ardından herkes karnelerin nasıl alınacağını merak ediyordu. 

Konuya ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. 

Bakan Selçuk, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karnelerini "e-okul" sistemi aracılığıyla, lise öğrencilerinin ise karnelerini randevu ile okuldan alabileceğini ifade etti. 

Selçuk, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim kadar verimli olmadığını ancak yine de yapılmak istenenden fazlasının yapıldığını söyledi. 

"Okullar açılsaydı büyük problemler ortaya çıkacaktı"

Okulların 19 Haziran gününe kadar 3 haftalık bir süre için açılması durumunda çok büyük sorunlarla karşılaşılabileceğini, o yüzden böyle bir şey yapmadıklarını kaydeden Selçuk, yaz tatili için özel olarak hazırlanan kitapların Temmuz ayında öğrencilere ulaşacağını belirtti. 

Selçuk, yaz tatili kitaplarının pazartesi-salı günleri tanıtılacağını ve okullardan velilere ulaştırılacağını ifade etti. 

"Telafi eğitimleri zorunlu değil"

Devlet okullarında 31 Ağustos günü başlayacak olan telafi eğitimlerinin zorunlu olmadığına dikkat çeken Selçuk, sağlığa öncelik verildiğini ve çocukların gülümsemelerinin çok önemli olduğunu söyledi. 

Selçuk, yeni tip koronavirüste (Covid-19) ikinci dalga gelmesine ilişkin senaryoya hazır olunduğunu ve sorun nasıl bir hal alırsa ona göre önlem alınacağını vurguladı.

"Koronavirüs taşıyan öğrenciler farklı binalarda girecek"

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için de tüm senaryolara yönelik gerekli önlemlerin alındığını aktaran Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulan öğrencilerin hekim izniyle farklı binalarda sınava gireceğini ekledi. 

Yorumlar (0)