Kar tatilinde son dakika açıklanan iller!

Birçok ilde eğitime ara verileceğine ilişkin duyurular en geç gece saatlerinde yapılmıştı. Belirsizlik nedeniyle kararın son dakikalara bırakıldığı iller şöyle:

EĞİTİM 13.02.2020, 08:59
Kar tatilinde son dakika açıklanan iller!

Sabah saatlerinde eğitime ara verilmesi yönünde kararı alınan ve açıklanan iller şu şekilde:

Nevşehir

Nevşehir’de yoğun kar yağışı sebebiyle eğitim öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Gece saatlerinde alınan en son meteorolojik verilere göre yoğun kar yağışının başladığı ve özellikle sabaha karşı artış beklendiğinden 13.02.2020 Perşembe günü İl Genelinde Eğitim ve Öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Ayrıca hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personeller de 1 gün idari izinli sayılacaktır. Trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın kış şartlarının gerektirdiği tedbirleri almaları büyük önem arz etmektedir.”

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta kar yağışı, don ve buzlanma sebebiyle 9 ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü, Göksun, Nurhak ve Türkoğlu ilçelerinin tamamında bugün okullar bir günlüğüne tatile girdi.

Karabük ve Safranbolu

Karabük ve Safranbolu ilçesinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları sebebiyle okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

“İlimizde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşı herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek amacıyla Karabük Merkez ve Safranbolu ilçemizdeki ilk ve orta dereceli okullarda Perşembe günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir.”

Yorumlar (0)