İstanbul Üniversitesi'nden "yemekhane" kararı!

İstanbul Üniversitesi yemekhane ile ilgili aldığı kararı iptal ettiğini duyurdu. Öğrencilerin talep ve dilekçelerini değerlendiren İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı aldı.

EĞİTİM 06.01.2020, 08:33
İstanbul Üniversitesi'nden "yemekhane" kararı!

İstanbul Üniversitesi (İÜ), yemekhanelerinde yapılan düzenlemeyi iptal ederek, öğrencilerin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı aldı.

İstanbul Üniversitesi'nin sitesinden yapılan duyuruda, İÜ'nün (İstanbul Üniversitesi) uzun bir süredir öğrencilerine sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği imkanı sunan az sayıdaki üniversitelerden biri olduğu anımsatıldı.

Öğrencilerin yoğun talepleri geri adım attırdı

Öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için bu imkânı sunmaktan da her zaman büyük memnuniyet duyulduğunun altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

''2020 senesi başında bütçe kısıtlılığı sebebiyle hiç arzu etmediğimiz halde yemekhane ilgili yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hasıl olmuştu. Fakat sadece bütçe yetersizliğinden kaynaklı yeni düzenleme üzülerek ifade etmek isteriz ki hiç de tasvip etmediğimiz bir noktaya gelmiştir.''

Öğrencilerin taleplerini dinleyerek, dilekçelerini değerlendirdiklerini belirtilen İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, açıklamada, yemekhane ile ilgili alınan kararın iptal edildiği ve öğrencilerin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesine karar verildiği belirtildi.

Başka yerlerden kısılacak

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünün, öğrencilerin yoğun talebi üzerine bütçe harcama planını yeniden gözden geçirdiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''Diğer hizmet alanlarından kısarak, yemek hizmetinin aynı şekilde devamı sağlanmıştır. Önceliğimiz her zaman öğrencilerimizdir. Onların güven içerisinde, sağlıklı ve huzurlu şekilde eğitimlerine devam etmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmayı sürdüreceğiz.''

Yorumlar (0)