İstanbul Şehir Üniversitesi kapatıldı!

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyetine son verildi.

EĞİTİM 30.06.2020, 10:15
İstanbul Şehir Üniversitesi kapatıldı!

İstanbul Şehir Üniversitesi kapatıldı. Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu üniversitenin faaliyetinin sonlandırılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı. 

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atandığı hatırlatıldı.

Karara göre, garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen denetimler neticesinde İstanbul Şehir Üniversitesi'nin sahip olduğu mal varlığı ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edemeyeceği ortaya çıkarıldı.

Bu durum, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından doğrulandı ve İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet iznine son verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu'na İstanbul Şehir Üniversitesi konusunda sert tepki göstermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nun İstanbul Şehir Üniversitesi üzerinden usulsüzlük yaptığını kaydetmişti. İstanbul Şehir Üniversitesi'nin tahsisini kendisinin yaptığını aktaran Erdoğan, başbakan olduktan sonra Davutoğlu'nun bu tahsisi mülkiyet devrine dönüştürdüğünü ifade etmişti. 

Erdoğan, Türkiye'de hiçbir üniversiteye mülkiyet devrinin olmadığına dikkat çekerek, Davutoğlu'nun öksüz ve yetimin hakkını bu şekilde yediğini söylemişti. 

Mülkiyet devrini yaparken Davutoğlu'nun yanında Ali Babacan, Feridun Bilgin ve Mehmet Şimşek'in bulunduğunu aktaran Erdoğan, bu kişilerin Halkbank'tan kredi aldıklarını ancak bankaya ödemelerini yapmadıklarını anlatmıştı.

Erdoğan, söz konusu kişilerin Halkbank'a 417 milyon TL borcu olduğunu kaydetmişti. 

İstanbul Şehir Üniversitesi’ndeki öğrencilerin ya da akademisyenlerin düşmanı olmadıklarını aktaran Erdoğan, burada Halkbank'ın dolandırılması gibi bir durumun söz konusu olduğuna dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)