İnsanlık tarihinin ilk tıp okulunda 2 bin sene sonra tıp mezuniyeti yapıldı 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, insanlık tarihinin ilk tıp okulu olarak bilinen Knidos antik kentinde mezuniyet töreni yaptı. 

EĞİTİM 01.07.2021, 09:26 01.07.2021, 16:28
İnsanlık tarihinin ilk tıp okulunda 2 bin sene sonra tıp mezuniyeti yapıldı 

Pandemi döneminde eğitim kadar mezuniyet törenlerine de ara verdi. Kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte bu seneki mezuniyet törenini yapmaya karar veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, anlamlı bir işe imza attı. 

Tarihin ilk tıp okulu olarak bilinen Knidos antik kentinde düzenlenen mezuniyet töreninde Muğla Valisi Orhan Tavlı, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, öğrenciler ve aileleri hazır bulundu. Okul birincisi, ismini kütüğe Vali Tavlı, Rektör Çiçek ve Dekan Aydoğan ile birlikte çaktı. 



2721 senelik ilk tıp okulu 

Dünyanın ilk tıp okulu Knidos’un tarihinin Milattan Önce 700 senesine dayandığı biliniyor. Hipokrat’ın doğum yeri olan Kos Adası’nın hemen karşısında bulunan antik kentte ilk kez bir tıp fakültesinin mezuniyet töreni yapıldı. Öğrenciler, “Tıbbın doğduğu şehirde diploma almak gurur verici.” ifadelerini kullandı. 

Tören sırasında konuşma yapan Knidos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Ertekin Doksanaltı, “Anadolu topraklarında doğup büyüyen tıp hekimlerimiz, Knidos’ta doğup büyüyen antin dönem hekimlerimize selamını iletti.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)