İngiltere'den yabancı öğrencilere müjde!

İngiltere'de üniversite okuyan ve mezun olan yabancı öğrenciler, mezun olduktan sonra 4 ay daha ülkede kalabiliyordu. O süre 2 yıla çıkarıldı.

EĞİTİM 11.09.2019, 13:59 11.09.2019, 14:27
İngiltere'den yabancı öğrencilere müjde!

İngiltere'de 2012 yılında verilen bir karara göre, bir okuldan mezun olan yabancı öğrenciler, 4 ay içinde ülkeden çıkmak zorunda kalıyordu. İngiltere İçişleri Bakanlığı bu kararı iptal etti.

Artık mezun olan yabancı öğrenciler, mazuniyetin ardından 2 yıl boyunca ülkede kalabilecek. Değişiklik, 2020 yılında lisans ve lisansüstü eğitimine başlayacak öğrencileri kapsayacak.

Başkakan Boris Johnson'a göre, bu düzenlemeyle öğrencilerin potansiyeli ortaya çıkacak. Ayrıca mezun ve başarılı öğrenciler ülkede kariyer yapabilecek.

Ancak öğrenciler, "göçmenlik durumlarını kontrol ettiği bilinen" bir kurumda çalışmak zorunda!

İngiltere'de eğitim sistemi nasıl?

İngiltere'de eğitim sistemi; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, kolej ve üniversite olmak üzere 5 aşamadan oluşuyor. Ada ülkesinde üniversite eğitimi ücretli! AB vatandaşı öğrencilerin ödemesi gereken yıllık ücret 6 bin-9 bin sterlin arasındayken, diğer öğrenciler 15 bin-25 bin arasında ödüyor.

Lisans eğitiminin süresi ise çoğunlukla 3 yıl. Ağustos ayının tamamı ve Noel ile Paskalya zamanlarında tatil veriliyor. 

Türkiye'de bir liseden mezun olan öğrencilerin İngiltere'de eğitime başlamaları için 1 yıl hazırlık eğitimi (foundation) alması gerekiyor. Bu hazrlık eğitiminde İngilizce dersi bulunmuyor. Bu sebeple, öğrencilerin daha öncesinde dil eğitimi alması gerekiyor. Alınacak İngilizce eğitimi süresi, öğrencinin seviyesine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Lisans eğitimine başlamak için gerekli olan AS-Levels, A-Level, GNVQ ve BTEC'den yeterli puanı almak isteyen öğrencilerin başvuracağı yol, bu foundation eğitimini almaktan geçiyor.

Yorumlar (0)