İlk yardım eğitiminde 3 yılda 55 bin sertifika!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son 3 yılda 55 bini aşkın personel ve öğretmene ilk yardım eğitimi verilerek, okullarda olası acil müdahalelerde değerlendirilmek üzere kendilerine “yetkili ilk yardımcı” sertifikası kazandırıldı. 

EĞİTİM 16.04.2022, 12:48 17.04.2022, 09:33
İlk yardım eğitiminde 3 yılda 55 bin sertifika!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 2019 senesinden bu yana yürütülen ilk yardım eğitimleri kapsamında 55 bin 460 personel ve öğretmene sertifika verildiği duyuruldu. Tüm hızıyla devam eden eğitimler, İlk Yardım Eğitici Eğitim Merkezleri, İlk Yardım Eğitim Merkezi ve il milli eğitim müdürlüklerinde gerçekleştiriliyor. Bu alanda 23 ek sınıf da katılımcılara hizmet veriyor.  

3 senede 55 bin 460 öğretmen ve personel eğitimlerini tamamladı

Eğitici eğitimini tamamlayan toplam 267 öğretmen ile Sağlık Bakanlığı tarafından yetki belgesi almaya hak kazanmış 676 eğitmen eşliğinde gerçekleştirilen çalışmalarda, 2019 yılından bu yana son 3 senede 55 bin 460 personel ve öğretmen acil durum ve müdahale yöntemleri hakkında bilgilendirilerek, “yetkili ilk yardımcı” sıfatı ile sertifika elde etmeye hak kazandı. 

45 bin öğretmen “ilk yardımcı” sıfatını kazanmayı başardı

Bunun yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Mesleki Eğitimde 1000 Okul İyileştirme” programı kapsamında 45 bin öğretmen “ilk yardımcı” sıfatını kazanmayı başardı. Bakanlıktan konuyla ilgili paylaşılan bilgide, “Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende” programı çerçevesinde ise 260 bin öğretmene yönelik ilk yardım eğitimlerinin tüm hızıyla sürdüğü vurgulandı.  

Bakanlık personelleri de eğitimlerini alıyor

Devam eden eğitim programları kapsamında, “Türk Kızılay İlk Yardım Sertifikası” elde etmeye hak kazanan öğretmen sayısı 93 bin 24 olarak açıklandı. Bunun yanı sıra 148 bin 484 personelin de “ilk yardımcı” olarak eğitimlerini tamamlaması sağlandı. 

İlk yardım eğitimleri diğer paydaşları da kapsayacak şekilde genişleyecek

Bakanlığın bir diğer önemli projesi olarak dikkat çeken “Temel Eğitimde 10 Bin Okul” programında da temel eğitimde yer alan öğretmenlere ilk yardım eğitimlerinin verileceği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı, hayati öneme sahip ilk yardım eğitimlerinin güvenlik görevlilerinden servis şoförlerine kadar pek çok kişiyi kapsayacak şekilde genişletilmesini hedefliyor. 

Yorumlar (0)