İlana bir kişinin şartları uyuyor! Rektörün eşi...

İş ilanında rektörün eşinin tarif edildiğinin ortaya çıkması üzerine Pamukkale Üniversitesi Rektörü hakkında soruşturma açıldı.

EĞİTİM 09.08.2020, 10:28
İlana bir kişinin şartları uyuyor! Rektörün eşi...

YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yükseköğretim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 7 Temmuz 2020 tarihinde öğretim görevlisi kadrosu için ilana çıkıldığı hatırlatıldı.

Yükseköğretim Kurulunun açıklamasında, ilanda yer alan özel şartların kişiye özel olarak belirlendiğinin tespit edildiği, ilanın Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşini tarif eder şekilde hazırlandığı vurgulandı.

YÖK, "kişiye özel ilan" yayımlanmasının, Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmadığını belirterek, etik ilkelerle bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından soruşturma başlatılmasının uygun bulunduğunu duyurdu.

Eşini işe yerleştirinceye kadar devam...

YÖK 2017 senesinde de yine Pamukkale Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşinin enstitü sekreterliği görevine atanması nedeniyle "etik" uyarısında bulunmuş ve uyarı sonucunda Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan atama işlemi geri çekilmişti.

YÖK: Asla müsamaha göstermeyeceğiz

Yükseköğretim Genel Kurulu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşini tarif eden kişiye özel ilanı görüşmek üzere "acil" koduyla 10 Ağustos'ta toplanacak.

Yükseköğretim Kurulunun açıklamasının son bölümünde yer alan ifadeler ise neticenin ne olacağının işareti gibiydi.

YÖK; akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ifade ettiklerini belirterek, bunun istisnasız herkesi ilgilendiren bir uyarı olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)