İçişleri'nden YKS genelgesi: Sokak ve seyahat kısıtlamasında muaf olacaklar

İçişleri Bakanlığı, “2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tedbirleri" başlık bir genelgeyi 81 İl Valiliğine gönderdi. Bu genelgeye göre, 27 Haziran Pazar tarihinde YKS'ye girecek adaylar ve yanlarındaki refakatçileri ile birlikte sınav görevlileri 05.00-19.00 arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

EĞİTİM 23.06.2021, 16:43
İçişleri'nden YKS genelgesi: Sokak ve seyahat kısıtlamasında muaf olacaklar

Genelgede, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının, cumartesi günü 10.15 ile 12.30, Pazar günü sabah 10.15-13.15 ve son olarak öğleden sonra ise 15.45.174.5 olarak 3 oturum şeklinde yapılacağı hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan YKS genelgesi

Bu kapsamda, YKS 2021’in salgınla mücadele ve güvenlik önlemleri bakımından en uygun ve sağlıklı koşullarda yapılması, herhangi bir aksamaya sebebiyet verilmemesi için valilik ve kaymakamlıklar tarafından uygulanacak esaslar sıralandı.

“Nüfus müdürlükleri, sınav günü açık olacak” 

Sınava girecek olan adayların acil işlemlerinin gerçekleştirilmesi için nüfus müdürlükleri, 26 Haziran 2021 Cumartesi 07.00-17.00, 27 Haziran 2021 Pazar günü 07.00-15.30 arasında açık olacak. Sınav görevlileri ile sınava girecek adayların, refakatçi ya da yakınlarının, YKS’ye katılmak ya da YKS’de görev almak üzere şahsi araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatleri için özel olarak seyahat izin belgesi istenmeyecek ve denetim belirtilen kişilerin aday giriş belgesi veya görev belgesini ibraz etmesi yeterli olacak.

Sınava girecek adaylar ve sınav görevlileri ile birlikte yakınları, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 27 Haziran 2021 Pazar günü, belgelendirmek şartıyla sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.

“Fotoğrafçı ve kırtasiyeler açık olacak”

27 Haziran 2021 Pazar tarihinde, fotoğrafçılar (Kimlik için gerekli olursa) ve kırtasiyeler 07.00-18.00 arasında açık olacak. Bu mekanlarda çalışanlar bu zaman diliminde sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf sayılacak.

Sınava girecek öğrenciler, sınav görevlileri ve onların yakınlarının, sınav merkezlerine ulaşım konusunda bir aksama olmaması için toplu taşıma sefer sayılarının artırılması gibi her türlü önlem valilik, belediye ve kaymakamlıklar tarafından alınacak. Valiler ve Kaymakamlar tarafından, sınavın huzurlu ve sessiz bir ortamda uygulanması için bütün gerekli tedbirler milli eğitim müdürlükleri, yerel yönetimler, kolluk kuvvetleri ve diğer ilgili kurum/kuruluşlarla koordinasyonla sağlanacak.

Bu kapsamda, kolluk birimleri tarafından sınavın yapılacağı merkezlerde, devriye faaliyetleri yoğunlaştırılacak, sınav adaylarının dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek korna çalınması ve çeşitli gürültülü faaliyetlerinde bulunulması engellenecek. Sınav süresince gürültü yapılmaması açısından kamuoyu farkındalığı üzerine çalışmalar yapılacak.

Vali ve kaymakamlar tarafından yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddelerince İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak. Uygulama konusunda herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecek ve mağduriyete sebep olunmayacak.

Yorumlar (0)