Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi “Koca Yusuf” ile uçuş eğitim yılını başlattı 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın yeni uçuş eğitimi yılı, Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin gerçekleştirdiği uçuşla başladı.  

EĞİTİM 02.09.2021, 16:07 04.09.2021, 09:28
Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi “Koca Yusuf” ile uçuş eğitim yılını başlattı 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın yeni uçuş eğitim yılı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin gerçekleştirdiği uçuşla başladı. Akar’ın birinci pilot koltuğunda oturduğu “Koca Yusuf” isimli A400M uçağı, görev uçuşunu başarıyla tamamladı. Operasyon ve insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra son olarak Afganistan’daki personelin tahliyesinde görev alan uçağa, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün uçurduğu jet de eşlik etti. 



Hava Kuvvetleri’nin yeni eğitim yılı başladı 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın yeni uçuş eğitim yılı, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2021-2022 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni’ne, beraberinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile katıldı.  



Törende konuşan Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hem yurt içinde hem de sınır ötesinde önemli faaliyetler yürüttüğünden bahsetti: “Müşterek harekatın ayrılmaz temel unsurlarından biri olan Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın gerek operasyonel gerekse barış görevlerinde elde ettiği başarılar herkesin malumudur. Son olarak da Afganistan’dan tahliye görevini hem teknik hem idari hem de uluslararası ilişkiler anlamında büyük bir başarıyla icra ettiniz.” 



“En önemli görevimiz terörle mücadele” 

Türk Hava Kuvvetleri’nin 110’uncu kuruluş yıl dönümünün kutlandığını aktaran Akar, “Dünyanın en köklü hava kuvvetlerinden biri olarak görevlerinizi büyük kahramanlık ve fedakarlıkla yaptınız, yapmaya da devam ediyorsunuz. TSK, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için sonuna kadar mücadelesine devam edecektir. Ülkemizin ve milletimizin birliği, egemenliği, bağımsızlığı ve bütünlüğü ile sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği için sonuna kadar mücadele edeceğiz. TSK, cumhuriyet döneminin en yoğun dönemini yaşıyor. En önemli görevimiz ise terörle mücadele. Bu konuda yoğun gayret sarf ediyoruz. Terörist nerede ise bizim de hedefimiz orası. En son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar teröristlerin peşinden gitmeye devam edeceğiz.” 







Yorumlar (0)