Harvard ve Yale hakkında 'gizli fon' soruşturması!

ABD'de Harvard ve Yale Üniversiteleri hakkında, "yabancı ülkelerden gizli fonlar aldıkları" şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

EĞİTİM 13.02.2020, 11:30 13.02.2020, 11:43
Harvard ve Yale hakkında 'gizli fon' soruşturması!

BBC'nin haberine göre, Harvard ve Yale Üniversitelerinin, yabancılardan gelen hibe ve anlaşmalardan kazandığı milyonlarca dolar konusunda yetkilileri doğru bilgilendirmediğinden şüpheleniliyor.

ABD Eğitim Dairesi, Temmuz 2019'dan beri Katar, Çin, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahil yabancı ülkelerden bu üniversitelere yapılan daha önce rapor edilmemiş 6,6 milyar doları ortaya çıkardı.

Konuya ilişkin üniversiteler hakkında soruşturma başlatılırken ABD Eğitim Dairesi, hibelerin miktarının 6,6 milyar dolardan fazla olabileceğini kaydetti.

Harvard ve Yale Üniversiteleri, hükümete verecekleri yanıt için hazırlık yaptı.

Amerikalı yetkililer, ABD üniversitelerine yabancılar tarafından yapılan harcamaları "kara delik" olarak adlandırılıyor.

Betsy DeVos: "Bu şeffaflıkla ilgili"

ABD Eğitim Bakanı Betsy DeVos, "Bu şeffaflıkla ilgili. Yüksek okullar ve üniversiteler, yabancı hibesini ve parasını kabul ediyorsa; öğrencileri, bağışçıları ve vergi mükellefleri bunun ne kadar olduğunu ve kimden geldiğini bilmeyi hak ediyor." dedi.

Yorumlar (0)