Hakimlik savcılık mülakat sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Aralık 2018 tarihinde uygulanan Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı yarışma sınavlarının mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Sonuçlar, Adalet Bakanlığının resmi internet adresi üzerinden duyuruldu.

EĞİTİM 03.08.2019, 14:11 03.08.2019, 14:43
Hakimlik savcılık mülakat sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Aralık 2018 tarihinde uygulanan Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı yarışma sınavlarının mülakat sonuçları duyuruldu. 

ADALET BAKANLIĞI HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

Mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medyada da birtakım iddialar dönmeye başladı. 

"Hakim savcı alırken bile torpil yapılıyor"

Twitter kullanıcılarından biri, açıklanan hakimlik savcılık mülakat sonuçlarına ilişkin yaptığı paylaşımda, "İyi geceler Türkiyem, bugün hakimlik savcılık mülakat sonuçları açıklandı. İlk sınavımda 18 bin 753 kişi içerisinde 127. oldum. Yaklaşık 90 puan aldım. Biyokimya bölümü mezunuyum. Erasmus bursu ile bir yıl İspanya'ya eğitime gittim. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini ikinci üniversite olarak okudum. Fakülteyi birincilikle bitirdim. Mülakata başvurduğum dönemde özel hukukta yüksek lisans da yapıyordum. İyi seviyede İngilizce biliyorum. Anadil seviyesinde İspanyolca biliyorum." ifadelerini kullandı. 

Elendiğini diğer sınavdan bir gün önce öğrendiğini kaydeden kişi, "Ağlaya ağlaya sınava girip ikinci sınavda da yaklaşık 10 bin kişi içinde 205. oldum. Yine elendim. Bu yıl hiç çalışmadan girdim yine kazandım ve elendim. FETÖ'cü değilim, terörle bağlantım yok." dedi.

Sonuçların açıklanmasının ardından elendiğini öğrenen kişi, şu sözlerle tepki gösterdi:

"Peki neden mi elendim? Çünkü AK Parti'li ya da tarikatlı dayım yok, Hiçbir cemaate bağlı değilim! Hakim savcı alırken bile torpil yapılıyor bilinsin istedim. İyi geceler, uyumaya devam edelim." 

Yorumlar (0)