Hafta sonu eğitim yapılacak mı? Bakan Özer yanıtladı

Bakan Özer, "Hafta sonu eğitime dair sistematik bir yaklaşımımız söz konusu değil. Problem bazlı olarak okullarda çözümler üretiyoruz." dedi.

EĞİTİM 18.09.2021, 23:55
Hafta sonu eğitim yapılacak mı? Bakan Özer yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gündeme dair soruları cevapladı. 

"Anlık takip ediyoruz"

Bir televizyon programına katılan Özer'in açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"6 Eylül tarihinde tüm kademeli sınıf seviyelerinde beş gün yüz yüze eğitimi başlattık. Başlatmadan evvel çok sayıda önlem aldık. Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir rehber düzenledik. Sürecin tamamını Sağlık Bakanlığı ile koordine etmekteyiz. Okullarımıza elektronik takip sistemi sağladık. Bu ilk kez yapılan bir şeydir. Artık okul bazlı kararlar almaktayız. Her okulda aşı ve test durumları anlık olarak takip ediliyor. Salgın sürecine ilişkin çağrı merkezi kurduk.

"Kapatılan okul yok"

An itibarıyla okullarımızın hiçbiri vaka veyahut yakın temas sebebiyle kapatılmadı. Elbette kapatılan sınıflarımız mevcut. Rakamlar sürekli olarak değişiyor.

Öğretmenlerde aşılanma oranı

Öğretmenlerimizin aşılanması tamamen gönüllülük esaslı. Bir doz aşı yaptıran öğretmenlerin oranı yüzde 92'ye ulaştı. Okullarımız en güvenilir ortamlar olmayı sürdürüyor. Bizim vaka ve sınıf bazlı yaklaşımımız dönemin sonuna dek okulların yüz yüze açık kalması ile ilgili ciddi bir avantaj sunacak.

Hafta sonu eğitim yapılacak mı?

Hafta sonu eğitime dair sistematik bir yaklaşımımız söz konusu değil. Problem bazlı olarak okullarda çözümler üretiyoruz.

Okullarda PCR testi uygulaması

Velilerin rızası alınmadan öğrencilere test yapılmayacak. Öğrencilerin burnundan PCR testi için numune alınmayacak."

Yorumlar (0)