Hababam sınıfı Şırnak’ta

Hababam sınıfının bir bölümünde doğada ders işleyen öğrencilerin hikâyesi Şırnak’ta gerçeğe dönüştü.

EĞİTİM 14.04.2021, 13:43 15.04.2021, 08:54
Hababam sınıfı Şırnak’ta

Uludere’de okul bahçesine kurulan açık hava sınıfında öğrenciler ders yaptı.

Hababam sınıfını anımsattı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bulunan Orgeneral Edip Başer İmam Hatip Ortaokulunda, dersler artık salgın nedeniyle okul bahçesinde işleniyor.

Havaların güzel olmasını fırsat bilen ve çocukları salgına karşı daha korunaklı hale getirmek için çaba gösteren öğretmenler, okul bahçesine kurdukları sınıfta öğrencilerine ders anlatıyor. Yatılı eğitim verilen okulda öğrencilerini saatlerce maske takmaktan kurtaran öğretmenler, okul bahçesine kurulan sınıfta kuş sesleri arasında eğitimlerine devam ediyor.

“Öğrencilerimiz daha mutlu”

Öğrencilerin açık havada ders almaktan büyük keyif duyduğunu anlatan fen bilimleri dersi öğretmeni Sinem Onur, “Burayı daha önce oluşturduğumuzda kitap okuma etkinlikleri yaparız diye düşündük. Ancak salgınla beraber öğrencilerimizin ve kendimizin sağlığını da düşünerek okul bahçesine kurduğumuz bu alanı şimdi sınıfa dönüştürdük. Hababam sınıfında Mahmut hocamızın dediği gibi okul dört duvarla çevrili, üstü kapalı bir yer değildir. Okul, mücadelenin var olduğu her yerdir. İşte bizde doğayla iç içe derslerimize devam ediyoruz” dedi.

“Okulumuzdaki imkânlardan dolayı şanslıyız”

Okullarında bulunan imkânlardan dolayı şanslı olduklarını dile getiren Okul Müdürü Mehmet Salih Abuzeyitoğlu, hava şartlarının elverişli olduğu zamanlarda desrelerini okul bahçesinde doğa ile iç içe yapmaya özen gösterdiklerini ve bu sayede daha fazla verim aldıklarını belirtti.

Abuzeyitoğlu, "Dışarıda ders işleme konusunda okulumuz öncü durumda. Gerçekten önemli imkânlara sahibiz. Açık hava sınıfımızın yanı sıra Karacaoğlan müzik atölyesi, robotik kodlama atölyesi, matematik ve zekâ oyunları atölyesi ve Nuri İyem görsel sanatlar atölyesi mevcut. Öğrencilerimize her alanda eğitim sağlayabilmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)