Günün en ilginç YKS olayı!

Gaziantep’te onlarca insan panik hâlinde bir şeyin peşinden koştu. Vatandaşların rüzgârda yakalamaya çalıştığı şeyin, bir öğrencinin sınav giriş kâğıdı olduğu ortaya çıktı.

EĞİTİM 27.06.2020, 13:35
Günün en ilginç YKS olayı!

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşanan olay, en ilginç YKS olmaya aday.

İslahiye ilçesinde etkili olan rüzgâr sebebiyle bir öğrencinin sınav giriş evrakı uçunca çevrede bulunan vatandaşlar dakikalarca kâğıdın peşinden koştu. Vatandaşlar, uçarak bir ağacın dallarında kalan kâğıdı kurtarmak için seferber oldular.

18 okuldaki 186 salonda, 5200 öğrencinin katıldığı ve koronavirüse karşı önlemlerin alındığı sınav öncesi ilginç bir olay yaşandı.

Sınavların yapıldığı okul çevrelerinde tedbir alan güvenlik güçleri, vatandaşları sosyal mesafe konusunda uyardığı sırada vatandaşlar arasında bir anda koşuşturmaca yaşandı.

Koşuşturmacanın sabah saatlerinden itibaren etkili olan rüzgârın bir öğrencinin sınav giriş kâğıdını uçurması nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı.

GAÜN (Gaziantep Üniversitesi) İslahiye Yerleşkesi'nde sınava girmeye hazırlanan bir öğrenci, yanlışlıkla sınav giriş kâğıdını düşürdü. Günün ilk ışıklarından itibaren etkili olan rüzgâr, kâğıdı öğrencinin ayaklarının önünden aldı ve havada uçurmaya başladı. Kâğıdı havada uçmaya başlayan öğrenci bir taraftan sınav giriş kâğıdının peşinden koşarken bir taraftan da yardım istedi. Kâğıdı yakalamak için koşuşturmaya başlayan çevredeki vatandaşlar sonunda kâğıdın İslahiye Yerleşkesi’ndeki bir ağacın dallarına takılmasıyla bu kez de ağaçtan kurtarma operasyonu başladı.

Çevredeki vatandaşlar yaklaşık 15 dakika boyunca kâğıdı ağaç dallarından indirmek için uğraştı. Sınav saatinin iyice yaklaşması üzerine bir vatandaş, park konumundaki bir otomobilin üstüne çıkarak kâğıda ulaştı ve öğrencinin sınava yetişmesi sağlandı.

Sınava giriş kâğıdını, büyüklerine teşekkür ederek alan çocuk, koşarak sınava gitti.

Yorumlar (0)