Gülle, “Yabancıların Türkiye’de eğitim alma istekleri artıyor”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, dünyanın her ülkesinden 185 binden fazla yüksek öğretim öğrencisinin Türkiye'ye gelerek eğitim aldığını söyledi.

EĞİTİM 03.03.2021, 17:37 04.03.2021, 15:55
Gülle, “Yabancıların Türkiye’de eğitim alma istekleri artıyor”

Dünya ülkeleri arasında Türkiye’nin eğitim noktasında bir cazibe merkezi haline geldiğini kaydeden İsmail Gülle, 185 bin sayısının sanal fuarlarla beraber 200 binin üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

"Mesafeleri Kaldırıyoruz" sloganıyla Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından çevrim içi düzenlenen 6. Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi (EURIE-Online Summit 2021) başladı.

Küresel ölçekte ekonominin ve ticaretin daraldığı 2020'de Türkiye'nin elde ettiği başarılardan bahseden İsmail Gülle, ihracatta yeni aylık rekorların geldiğini söyledi.

Eğitim ihracatı büyük önem taşıyor”

Hizmet ihracatı kapsamında değerlendirilen eğitim ihracatının büyük önem arz ettiğini ifade eden Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin orta öğretim ve özellikle yüksek öğretim kurumlarının Avrasya'nın en prestijli kurumları arasında yer aldığını kaydetti.

Gülle, “Bu kurumlarımız 5 milyar dolarlık büyüklükle hizmet ihracatında yüz akımızdır. Türk yüksek öğretiminin imkan ve kabiliyetlerine yönelik veriler, mevcut uluslararası öğrenci sayısının en az iki katı kadar öğrenciyi ağırlama imkanımız olduğuna da işaret etmektedir. Salgın sürecinde, son 1 yılda eğitim sektörümüze yönelik gerçekleştirilen sanal fuarlarla bu rakamı daha yukarılara, 200 binin üzerine çıkarmayı istiyoruz." dedi.

“Hibrit modellerle yeni bir hareket alanına sahibiz”

Türkiye'nin eğitim ihracatı konusunda çok önemli fırsatlar olduğuna vurgu yapan Gülle,

Türkiye'nin uzaktan eğitimde teknolojik altyapısıyla ciddi fark sağladığını belirterek, dijital eğitim ve öğretim platformlarından edindikleri tecrübeyi kullanıp hibrit modeller aracılığıyla yeni bir hareket alanına da sahip olduklarını dile getirdi.

.Türkiye’ye yönelik yurt dışından eğitim talebinin arttığına dikkat çeken Gülle, "Mevcut kazanımlarımızı koruyarak, eğitim kalitemizi evrensel seviyenin de üzerine çıkarmak zorundayız. Çünkü, eğitim ihracatı, Türkiye'nin kültürel zenginliğini, eğitim ve öğretim kabiliyetlerini tüm dünyaya sunacak; Türkiye'nin küresel teknoloji transferi imkanlarını da geliştirecek, güçlendirecek, doğudan batıya; Avrasya'nın teknolojik ve dijital dönüşümüne etkili bir katkı sağlayacak ve kalkınmaya yaklaştıracak çok değerli bir süreç. O sebeple eğitimde yeni fırsatlar oluşturmak kendi elimizde "

Yorumlar (0)