Flaş açıklama: Okullar tamamen açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların tamamen açılmasını temenni ettiklerini ancak yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dinamik bir süreç olduğunu ve güncel verilere göre hareket etmek zorunda olduklarını ifade etti. 

EĞİTİM 30.10.2020, 14:57
Flaş açıklama: Okullar tamamen açılacak mı?

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması üzerine okullara ilişkin birtakım soru işaretleri oluşmaya başladı. Okulların tamamen açılacağına yönelik birtakım iddialar ortaya atılması üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi.

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de dinamik bir süreç olduğuna dikkat çekerek, neredeyse her gün rakamların değişiklik gösterebildiğini ifade etti. 

"Bakanlıklar birlikte değerlendirme yapıyor"

Selçuk, eğitime ilişkin karar verirken söz konusu sürecin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ilgili kurumlar ile her hafta görüşmeler yapıldığını ve toplantılar düzenlendiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bütün bakanlıkların yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin değerlendirmede bulunduğunu ve buna göre karar verildiğini aktaran Selçuk, son dönemde vakaların arttığını belirtti.

"Vakalardaki artışı takip ediyoruz"

Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artışın il il ve ilçe ilçe değerlendirildiğini kaydederek, ilerleyen süreçte Bilim Kurulunun önerileri ve Sağlık Bakanlığının görüşleri alındıktan sonra gereken kararların verileceğini ifade etti.

Öğrencilerin okullarda sosyal mesafe, maske ve hijyen önlemlerine riayet ettiklerine dikkat çekerek, ufak uyarılarla bazı sıkıntıların üstesinden gelinebildiğini ve bu konuda herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını söyledi.

"Prosedüre göre ilerliyoruz"

Selçuk, öğretmenler ve öğrencilere ilişkin gereken önlemlerin alındığını vurgulayarak, prosedüre göre yeni tedbirler uygulandığını belirtti.

Öğretmenler ve öğrencileri tehlikeye atmayacak biçimde kararların değiştirildiğini aktaran Selçuk, güncel  veriler doğrultusunda yeni değerlendirmelerde bulunulabileceğini, bu nedenle dinamik sürecin sıkı bir şekilde izlendiğini kaydetti.

"Resmî olmayan kaynakları dikkate almayın"

Selçuk, tüm sınıf düzeylerinin yüz yüze eğitime geçeceğine yönelik iddialara değindi. 

Resmî olmayan hiçbir kaynağa vatandaşların itibar etmemeleri gerektiğini aktaran Selçuk, bakanlık olarak bu konuda farklı senaryolara sahip olduklarını ifade etti.

"Okulların tamamen açılmasını diliyoruz"

Selçuk, okulların hızlı bir şekilde tamamen açılmasını temenni ettiklerini, öğretmenleri ve öğrencileri okullarda görmeyi hedeflediklerini söyledi.

Fakat yeni tip koronavirüs (Covid-19) riski olduğu sürece bunun mümkün olamayacağını aktaran Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili resmî kurumlar dışında yapılan açıklamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)