Evde eğitim süreci 30 Nisan'a kadar uzatıldı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu'nun tavsiyelerinin değerlendirilerek uzaktan eğitim sürecinin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını duyurdu. Selçuk ayrıca bu dönemde yapılmayan eğitimin de ilerleyen zamanlarda telafi edileceğini söyledi.

EĞİTİM 25.03.2020, 20:16 25.03.2020, 22:13
Evde eğitim süreci 30 Nisan'a kadar uzatıldı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk evden eğitim sürecinin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını duyurdu. Bakan ayrıca LGS ertelenmesi konusunda 3 farklı senaryo üzerinde çalıştıklarını ifade ederek yapılmayan eğitim için ilerleyen zamanlarda bir telafi eğitiminin söz konusu olabileceğini söyledi.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları

"Evde eğitim süreci 30 Nisan'a kadar uzatıldı"

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak koronavirüs sürecinde eğitim meselesine nasıl baktığımızı ve ne tür bir beklenti ve ihtiyaç içerisinde olduğumuzu da paylaşma fırsatımız oldu. Mesele dünya tarihinde ilk kez karşılaşılan bir problem. MEB olarak olaya pedagojik olarak bakıyoruz ama çocuklarımızın sağlığı birinci referans noktamız. 

Bilim Kurulu'nun önerisiyle önümüzdeki evde eğitim sürecini 30 Nisan tarihine kadar uzatıyoruz. MEB olarak halihazırda bir hazırlığımız vardı çalışmalarımızı daha da zenginleştirerek gerekli her türlü ihtiyacı karşılayacağız. "

LGS ertelenecek mi?

"LGS'ye ilişkin 3 senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel karalara bağlı. Tedbirimiz hazır."

Yapılmayan dersler telafi edilecek

"Bugün dünyada 1.5 milyara yakın öğrenci evde ve okullar kapandı. Bizim tüm velilerimize önerimiz bu konu uzun soluklu olacak ve telafisi de olacaktır. Muhakkak şimdi yapılmayan herhangi bir eğitim hizmeti tamamlanacak ve telafi edilecektir. Eğitimsel olarak velilerimiz bizim için önemli olanın çocuklar olduğunu bilmelidir. Gereken her türlü önlemi alacağız."

Yorumlar (0)