Erdoğan YKS adayları ile sosyal medyada!

Sosyal medya üzerinden gençlerle bir araya gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS ile ilgili tavsiyelerde bulundu ve önemli açıklamalar yaptı.

EĞİTİM 26.06.2020, 17:20 26.06.2020, 18:31
Erdoğan YKS adayları ile sosyal medyada!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'yi de, Türkiye'deki her şey gibi sınav takvimlerini de etkilediğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınav tarihleri hususunda hassas bir çalışma yürütüldüğünü, YKS için yeni tarihi tespit ederken "belirsizliğe" karşı bir tedbir olarak tespit edildiğini, bu nedenle sınav tarihinin 27-28 Haziran olarak belirlendiğini belirterek, böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildiğini vurguladı.

YKS'nin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yapılabilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını söyleyen ve gençlerden yarın ve öbür gün sadece önlerindeki sorulara ve hedeflerine odaklanmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS tarihi ile ilgili olarak bazılarının bu tarihin turizm sektörünü canlandırmak maksadıyla ayarlandığını ileri sürmesinin tamamen spekülasyon olduğunu kaydetti.

Millî Eğitim Bakanlığında ve YÖK'te yapılan hazırlıkların yanında, pedagoglar, öğrenciler ve velilerle birlikte yoğun istişareler gerçekleştirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bu çalışmalar sonunda YKS'nin asıl tarihine en yakın zamanda yapılmasının öğrenciler için daha hayırlı olacağı görüşünün ortaya çıktığını bildirdi.

Kredi ve burs

Başvuran her öğrencinin kredi veya burs alabildiğine ve kredi veya burs alan öğrenci sayısının 2020 yılında 1 milyon 600 bini bulduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılı sonuna kadar 17 bin 450 yeni yurt yatağını daha hizmete açacakları müjdesini verdi. Erdoğan, 2021 yılı sonuna kadar ise 72 bin yeni yurt yatağını daha hizmete sunmayı planladıklarını açıkladı.

"Öğrencilerden tek isteğimiz kendilerini yetiştirmeleri"

Öğrencilere seslenen ve onlardan tek isteğinin bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı, bütün enerji ve vakitlerini kendilerini daha iyi yetiştirmeye vermelerini, onun dışındaki tüm sorunları çözmenin ise Hükümetin görevi olduğunu ifade etti.

Eleman açığı ve işsizlik tablosunu "çarpık" olarak nitelendirdi

Bir tarafta sanayide ve tarımda çalışacak insan açığının bulunduğunu diğer tarafta ise ciddi bir genç işsizlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu çarpık tablonun değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kendilerini geliştiren, birikimi ve yeteneğiyle öne çıkan her gence gönül huzuruyla çalışabileceği iş alanı sağlama konusunda kararlı olduklarını kaydeden Erdoğan, meslek liselerinin salgın sürecinde hiç boş durmadığını, maske, tulum ve dezenfektan üretmek suretiyle koronavirüse karşı mücadele sürecine çok ciddi katkı sağladıklarını anımsattı.

Dijital teknoloji yasası hazırlanıyor

İmam hatipli, meslek liseli, anadolu liseli ya da diğer okullarda okuyan öğrencilerin hiçbirini birbirinden ayırt etmediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı, dijital teknoloji ile ilgili olarak da, dijital platformların, sosyal medyanın asla ihmal edilemeyecek derecede önemli mecra olduğunu, yapılacak yasal düzenlemelerle halkın güvenilir bir internet mecrasına kavuşacağını, sosyal medya konusunda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıklarının yapıldığını bildirdi.

2053 ve 2071 vizyonu size emanet!

Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmaya çalışırken öğrencilere de 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet ettiklerini belirten Erdoğan, pandemi süreci ile ilgili olarak da, günlük vaka ve ölüm sayısının henüz istenilen seviyelere düşmediğini, bu nedenle dikkatin ve tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

YKS'de heyecanlanmayın!

YKS'ye girecek öğrencilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aman heyecanlanmayın, sakin olun." dedi. Erdoğan, sakinlikle ve sükunetle öğrencilerin büyük bir başarıyla bu sınavlardan çıkacağına inandığını belirterek, "Rabb'im zihninizi ve bahtınızı açık etsin." duasında bulundu.

Yorumlar (0)