Erdoğan: "Topyekûn eğitim reformu şart!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, topyekûn bir eğitim-öğretim reformu yapılması gerektiğini ifade etti.

EĞİTİM 19.10.2020, 14:26
Erdoğan: "Topyekûn eğitim reformu şart!"

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geçmişten beri sahip olduğu eğitim-öğretim sisteminin, öğrencilere sadece maddi bilgi yüklediğini ifade etti. 

Erdoğan, her okul düzeyinde yalnızca öğretime yoğunlaşıldığını, fakat eğitim bölümünün ciddi derecede ihmal edildiğini söyledi. 

Basının da etkisiyle geleneksel eğitim-öğretim kurumlarının sahip olduğu gücün azaldığını kaydeden Erdoğan, bu kurumların yerine daha iyilerinin getirilemediğini kaydetti. 

Erdoğan, öğrencilerin fikir ve gönül hayatlarındaki boşlukların Batı'nın popüler kültür unsurlarıyla doldurulduğunu belirterek, gençlerin sapkın akımların sanrılarına kapıldığını ifade etti.

İlerleyen süreçte aileden başlamak üzere eğitim-öğretim yaşamları boyunca çocukların düzgün bir şekilde yetiştirilmelerine öncelik verilmesi gerektiğini aktaran Erdoğan, söz konusu düzenlemenin topyekûn bir eğitim-öğretim reformunu gerektiğine dikkat çekti.

Okul öncesi ve ilkokul

Erdoğan, okul öncesi eğitimde ve ilkokulda hem topluma hem de ailesine karşı sorumluluk bilinci yerinde olan, dilini koruyan, tarihine ve kültürüne sahip çıkan, inancını muhafaza eden ve değerlerinin farkında olan nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Diğer konular için acele edilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, diğer bilgileri edinmeleri için çocukların önlerinde uzun bir eğitim hayatlarının olduğunu ifade etti. 

Ortaokul ve lise

Erdoğan, ortaokul sürecinde ise öğrencilerin fiziksel ve zihinsel yeteneklerinin bulunması ve onların geleceğe doğru bir şekilde hazırlanmalarının sağlanması gerektiğini belirterek, lise sürecinde ise gençlerin fikir dünyalarının zenginleşmiş ve kendilerini yeteri kadar tanımış olmaları gerektiğini kaydetti.

Gençlerin lise döneminde yapabileceklerinin farkında olmaları ve somut alanlara doğru ilerlemeleri gerektiğini belirten Erdoğan, bu çerçevede bir eğitim-öğretim sistemi oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Yükseköğrenim

Erdoğan, yükseköğrenimin her seviyesinin fikri üretim merkezi olması gerektiğini vurgulayarak, bunun başarılması halinde hem Türk milletinin hem de tüm insanlığın aydınlık bir geleceğe doğru yürüyeceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)