Erdoğan, öğretmen atamasında konuştu: "En yüksek bütçe hep eğitimde oldu"

Beştepe’de düzenlene 15 bin öğretmen ataması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarımızla okulları arasına kimsenin girmesine izin vermedik.” diyerek eğitim faaliyetlerinin koronavirüs salgınına karşın yüz yüze devam ettiğini ifade etti. 

EĞİTİM 31.01.2022, 13:10 31.01.2022, 13:31
Erdoğan, öğretmen atamasında konuştu: "En yüksek bütçe hep eğitimde oldu"

15 bin öğretmen ataması bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılarak konuşma yaptığı törende öne çıkan açıklamalar şu yöndeydi: “Koronavirüs salgını sürecinde birtakım kısıtlamalar ve engellemelerle karşılaştık. Ancak her şeye rağmen, devlet olarak evlatlarımızla okulları arasında kimsenin, hiçbir bariyerin girmesine müsaade etmedik. Eğitim faaliyetlerini kesintisiz ve yüz yüze sürdüren nadir ülkelerden olduk. Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun da milletimiz tarafından takdirle karşılandığına şahit olduk.” 



“En yüksek bütçeyi eğitime ayırdık” 

“Senelik bütçelerde en yüksek payı eğitime ayırdık. Derslik sayımız 343 binden 607 bine yükseldi. Ülkemizin dört bir yanını modern eğitim kurumlarıyla çevreledik. Çocuklarımızın eğitime kolay erişebilmesi için kitapları ücretsiz yaptık. Şimdiye kadar 4 milyon ders kitabını öğrencilerimize ulaştırdık. Yardımcı kaynakları ise Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yayınlamaya başladık. Öğretmenlerimize, mesleklerini huzurla yapabilmeleri için en geniş imkanları sağladık. Şu anda görevde olan öğretmenlerimizin yüzde 73’ü hükümetlerimiz döneminde atandı. Son 2 senede toplam 77 bin 572 genç öğretmenimiz okullarına kavuştu. Bugün gerçekleştirdiğimiz 15 bin öğretmen ataması ile toplamda 729 bin 487 öğretmen atamış olduk.” 

Yorumlar (0)