Erdoğan duyurdu: Hukuk fakültelerinin eğitim süresi uzuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıkladığı toplantıda hukuk fakültelerinin de eğitim süresinin 5 seneye çıkartılacağını kaydetti.

EĞİTİM 02.03.2021, 16:21 02.03.2021, 16:29
Erdoğan duyurdu: Hukuk fakültelerinin eğitim süresi uzuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıkladı.

Erdoğan tarafından duyurulan, içerisinde 9 amaç ve 50 hedef bulunan eylem planının detaylarından biri de hukuk fakülteleriyle ilgili.

Cumhurbaşkanı Erdoğan eylem planını açıklarken 9. ve son amaç başlığı olarak insan hakları konusundaki toplumsal ve üst düzey idari farkındalığa değinerek siyasi, sosyal ve kültürel alanda insan odaklı uygulamaların geliştirilmesini sağlayacak hazırlıklar içinde olunduğunu kaydetti.

Hukuk fakülteleri 5 seneye çıkacak

Buna göre KPSS, hakim ve savcı adaylığı gibi sınavlarda adayların bilgilerinin daha iyi bir şekilde ölçüldüğünü ve insan hakları konusunda duyarlı insan kaynağının gelişeceğini kaydeden Erdoğan, hukuk fakültelerinin öğrenim süresinin 5 yıla çıkartılacağı ve kontenjanlarının da gözden geçirileceğini kaydetti.

Erdoğan ayrıca Hukuk Araştırma Enstitüsü’nün kurulacağını söyleyerek, toplumsal ihtiyaçların ve taleplerin dikkate alınıp yeni politika önerilerinde bulunulacağının altını çizdi.

Yorumlar (0)