Erdoğan açıkladı: KYK yurt ücretleri belli oldu

Erdoğan, "Aylık 250 TL ile 450 TL arasında değişen yurt ücretlerinde bu sene de değişikliğe gidilmeyeceğinin müjdesini buradan paylaşmak istiyorum." dedi.

EĞİTİM 14.09.2022, 19:14 16.09.2022, 11:43
Erdoğan açıkladı: KYK yurt ücretleri belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yeni Yurtlar Kampüsü'nde 105 Yeni Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'ne iştirak etti.

"Azerbaycan'ın yanındayız"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanan savaşın akabinde sağlanan anlaşmayı ihlali neticesinde yaşanan durumu asla kabul edilemez buluyoruz. Her daim olduğu gibi bu gelişme karşısında da dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu bütün dünya bilmelidir. Dileğimiz, Ermenistan'ın bu yanlış olan yoldan bir an evvel dönmesi, enerjisini ve zamanını sulhu kuvvetlendirme yönünde kullanmasıdır. İmzalanan anlaşmanın koşullarını yerine getirmediği gibi devamlı olarak saldırgan bir tavır sergileyen Erivan yönetimi için bu tutumun tabii ki bazı neticeleri olacaktır.

"Yurt ücretleri bu sene de değişmeyecek"

Aylık 250 TL ile 450 TL arasında değişen yurt ücretlerinde bu sene de değişikliğe gidilmeyeceğinin müjdesini buradan paylaşmak istiyorum. KYK yurt başvurularının ardından ilk yerleştirmede yüzde 80 seviyesinde rekor talep karşılama oranıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek yerleştirme düzeyine ulaşılmıştır. 

Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri de üniversite harçlarıydı. Biz 10 sene evvel üniversite harçlarının tümü kaldırdık ve provokasyon malzemesi haline getirilmesinin önüne geçtik. 

Üniversiteliler için kredi ve burs ücretlerini de yükselttik. Bugün müracaat eden tüm öğrencilerimize burs ya da kredi veriyoruz. 20 sene evvel 45 TL olarak burs ücretini biz yükselttik. An itibarıyla lisans öğrencilerine 850 TL burs veyahut kredi veriyoruz. 1 Ocak 2023 itibarıyla burs, kredi, burs ve beslenme yardımı rakamlarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz. 

Kredilerin geri ödemelerinde 26 milyar TL'den fazla bir yükü üniversite mezunlarımızın üzerinden aldık. Önümüzdeki sene itibarıyla kredi alan öğrencilerimiz de yalnızca aldıkları para kadarını ödeyecekler. 

Tunç Soyer'e tepki

Sen Osmanlı İmparatorluğu'na hakaret edebilecek hadde ne vakit ulaştın be hadsiz... Sen daha İzmir'i pis kokudan kurtaramıyorsun. Bunun babası da kendisi de aynı."

Yorumlar (0)