Elbistan Belediyesi'nin tweeti gündem oldu

Yeni tip koronavirüs nedeniyle evinde kalan bir öğrenci, çözemediği matematik sorusunu twitter üzerinden belediyeye gönderdi. Belediyeden gelen cevap sosyal medyada gündem oldu.

EĞİTİM 24.03.2020, 11:50
Elbistan Belediyesi'nin tweeti gündem oldu

Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesinde üniversite sınavlarına hazırlanan bir genç, çözemediği matematik sorusunu twitter üzerinden Elbistan Belediyesine gönderdi. Elbistan Belediyesi yetkilileri de "Sen yeter ki evde kal kardeşim" diyerek, sorunun çözümünü yine twitter üzerinden paylaştı.

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemler sebebiyle tüm eğitim kurumları kapatıldı ve eğitime ara verildi. Bir haftalık tatilin ardından öğrencilerin uzaktan eğitim dönemi başladı. Öğrenciler, internet ya da televizyondan eğitimlerine devam ediyor.

Alınan tedbirler doğrultusunda evden çıkmayıp tüm zamanlarını evlerinde geçiren öğrenciler, bir yandan da sınavlara hazırlanıyor. Üniversite sınavına hazırlanan Enes Balık isimli öğrenci, çözemediği bir matematik sorusu için ilginç bir çözüm buldu. Yoğun tedbirlerin alındığı süreçte vatandaşın hizmetine koşan belediyelerin bu derdine çare olacağını düşünen Enes Balık, twitter hesabını kullanarak Elbistan Belediyesinden yardım istedi.

Talep hemen yerine getirildi

Elbistan Belediyesi görevlileri, Enes Balık’ın bu talebini kısa sürede yerine getirdi. Enes Balık'ın çözemediği matematik sorusunun çözümünü ayrıntılı bir şekilde anlatan belediye yetkilileri, "Sen yeter ki evde kal Enes" diyerek cevabı da yine twitterdan Enes Balık’a gönderdi.

Elbistan Belediyesinin bu desteği, sosyal medyada büyük beğeni topladı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, durumu "kral hareket" olarak nitelendirdi. Sosyal medya kullanıcıları, "10/10 belediyesin", "Canım belediyem", "Harikasınız", "Helal olsun güzel hizmet" ve "Efsane" şeklinde yorumladılar.

Yorumlar (0)