Ehliyet sınavlarında yeni dönem

MEB, eğitimde dijitalleşme yolunda atılan adımlar vesilesiyle bu seneden itibaren sınavların artık animasyonlu sorulardan oluşacağını duyurdu. Bakan Özer, tüm soruların yüzde 10’luk kısmının animasyonlu soru olacağını, soruların içeriğinin zenginleştirileceğini açıkladı. 

EĞİTİM 25.05.2022, 17:57 26.05.2022, 11:53
Ehliyet sınavlarında yeni dönem

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün yaptığı açıklamalarla değişen ehliyet sınavı sistemini duyurdu. Yeni uygulamaya göre artık sınavlar daha fazla “hayatın içinden” olacak. Eğitimde dijitalleşme yolunda atılan adımlar kapsamında girişilen düzenlemelerle birlikte ilk sınav olarak belirtilen, çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınavda animasyonlu sorular da yer alacak. Daha öncesinde yalnızca yazılı ya da görsel-yazı karışık olarak bulunan soruların bir kısmı bundan sonra kısa video/GIF’li biçimde olacak. Soruların bu şekilde daha “gerçeğe yakın” olması sağlanacak.



Soruların yüzde 10’luk kısmı animasyonlu olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu seneden başlayarak değiştirilecek olan soruları hakkında, soruların tümünün yüzde 10’luk kısmının animasyondan oluşacağını aktardı. Sorulardaki görsel çeşitliliğini zenginleştirmek, şoför ve/veya sürücü adaylarının yararına olacak şekilde düzenlemeler yapmak, soruların içeriğini zenginleştirmek, soru çeşitlerini artırmak gibi hedeflerle yapılan düzenlemenin adaylar ve eğitimciler tarafından daha net anlaşılması için deneme sınavları da geliştirildi. Bu deneme sınavları, ehliyet kursları ile paylaşıldı. 



Ehliyet sınavlarında bir ilk gerçekleştiriliyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilgili gelişme hakkında şunları ifade etti: “Ehliyet sınavlarında ölçülmek istenen davranışları artık geliştirme ve eğitimde dijitalleşme yolunda ilerliyoruz. Ehliyet sınavlarında daha hayatın içinden olan soru sayısı ve soru tarzları her geçen dönemde artırılmaya çalışılıyor. Artık yeni bir devir başlatarak sınavların yüzde 10’luk soru adedinin animasyonlu sorulardan oluşacağını duyurmak istiyorum. Ehliyet sınavlarında bir ilk olacak bu uygulamanın, adayların yararına olacağını düşünüyoruz. Adayların sınav öncesinde kendilerini yeni gelişmeler doğrultusunda geliştirmeleri sınava girdiklerinde bocalamamaları için deneme sınavları oluşturduk. Adaylar ve eğitimciler bu deneme sınavlarıyla kendilerini dijital döneme hazırlayabilirler. İlgili sınavlara Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ilgili internet sayfasından ulaşabilirler.”

Yorumlar (0)