Ehliyet kurslarında verilen derslere ilişkin yeni gelişme

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ehliyet, gemi adamı ve pilot lisansı almak isteyenlere ilişkin kurslar ve özel çeşitli kurslardan yeterli altyapıyı elinde barındıranların teorik dersleri uzaktan alacağı ifade edildi.

EĞİTİM 21.11.2020, 00:10 22.11.2020, 16:07
Ehliyet kurslarında verilen derslere ilişkin yeni gelişme

Koronavirüs salgınından dolayı alınan tedbirlerle 20 Kasım - 4 Ocak tarihleri arasında yüz yüze verilen eğitime ara verilmesi sonrası bakanlık tarafından Özel Eğitim Kurumları Kanunu'da kapsayacak şekilde çeşitli kursların, sosyal etkinlik merkezlerinin, hizmet içi eğitim merkezlerinin ve belediyelerle gerçekleştirilen eğitim iş birliğine ilişkin gerekli illere yazı gönderildi.

Özel eğitim merkezlerinde yalnızca bireysel eğitim verilecek

Alınan kararla Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde gerçekleştirilen bireysel eğitimlerin dışında bütün özel eğitim faaliyetlerine ara verildi. Böylece 4 Ocak'a kadar bu merkezlerde bireysel yüz yüze eğitimler sürecek fakat grup eğitimi gerçekleştirilmeyecek.

Kurslarda teorik dersler uzaktan alınabilecek

Bununla birlikte, hizmet içi eğitim merkezleri, özel çeşitli kurslar, uzaktan öğretim kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, özel öğretim kursları, ehliyet veren motorlu taşıt sürücüleri kursları, gemi adamı yetiştirme kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, uzaktan öğretime dair yeterli alt yapıların bulunması durumunda kurumda kaydı olan kursiyerlerin de talepleri neticesinde uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilebilecek.

4 Ocak'ın ardından uygulamalı eğitim

Bu kurumların uygulamış olduğu programlardaki uygulamalı eğitimler ise 4 Ocak sonrasında tamamlanacak.

Eğitimleri biten kursiyerlerin sınavları bağlı oldukları il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinin izniyle Bakanlığın genelge hükümlerine uygun olarak sokağa çıkma kısıtlamaları göz önüne alınarak gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)