Ehliyet alımında yeni dönem! Resmi Gazete’de yayımlandı

Ehliyet alımı için yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. Yapılacak düzenleme sonrasında sertifika ayrımı bulunmaksızın sürücü adayları için emniyet kemeri simülasyon eğitimi sağlanacak.

EĞİTİM 20.09.2022, 11:25
Ehliyet alımında yeni dönem! Resmi Gazete’de yayımlandı

Gerçekleştirilen yeni düzenleme ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Yapılan düzenleme sonrasında artık sürücülere emniyet kemeri takma alışkanlığının verilmesi için simülasyon eğitimi verilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emniyet kemeri takmamanın sonuçları da görülecek

Resmi Gazete'de açıklanan kararla beraber sürücü adaylarına, düzenlenecek olan direksiyon eğitimi öncesinde sertifika sınıfı ayrımı olmaksızın simülasyon yapılacak. Bu şekilde sürücü adaylarına direksiyon eğitimi verilmeden daha öncesinde emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırılmış olacak. Bunun yanı sıra sürücü adayları emniyet kemeri takmadıkları durumlarda gerçekleşecek sonuçları da uygulamalı eğitim sırasında görecek.

Geçici bir madde daha eklendi

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe geçici olmak üzere bir madde daha eklendi. 29 Mayıs 2013 gününden öncesinde motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav yetkilisi belgesi bulunanlar ile ilgili şartlara sahip kişiler ise hizmet içi eğitimlere tabi olacak.

Yorumlar (0)