Eğitime kar engeli! 15 ilde okullar tatil edildi

Türkiye genelinde etkisini hissettiren kar yağışı sebebiyle 15 ilde eğitime ara verildi.

EĞİTİM 18.03.2022, 09:54 19.03.2022, 12:56
Eğitime kar engeli! 15 ilde okullar tatil edildi

Kar yağışı, yurt genelinde etkisini hissettirmeye devam ediyor... Hayatı olumsuz anlamda etkileyen hava şartları, eğitimde de aksamaya sebep oldu.

Birçok il ve ilçede, kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildiği açıklandı.

Sinop

Sinop’un 4 ilçesinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bugün taşımalı eğitime ara verildi.

Türkeli, Ayancık, Dikmen ve Erfelek ilçelerinde, kaymakamlıklardan gelen açıklamalarla, etkisini hissettiren olumsuz hava şartları sebebiyle taşımalı eğitimin olduğu okulların tatil edildiği açıklandı.

Gümüşhane

Valilikten gelen yazılı açıklamada, şehirde yoğun kar yağışı, don ve kuvvetli buzlanma olayının ulaşım ve sağlık gibi olumsuz etkilerinin olabileceği kaydedildi.

Açıklamada, il ve bütün ilçe merkezlerinde eğitime devam edileceği, taşımalı eğitimdeki öğrenciler için ise 18 Mart Cuma günü eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.

İstanbul

İstanbul da bugün kar yağışından nasibini aldı.

İstanbul Valiliği'nden gelen açıklama ile kar yağışı sebebiyle okulların bugün tatil edildiği açıklandı.

Valilik tarafından gelen açıklamada "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından 18-20 Mart arasında ilimize ilişkin öngörülen olumsuz hava şartları sebebiyle, bugün Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımızla Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 18 Mart Cuma gününden 21 Mart Pazartesi gününe kadar; 1. Şehrimiz dahilindeki tüm özel ve resmi temel eğitim ve ortaöğretim kurumları, olgunlaşma enstitüleri, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları, resmî okullardaki yetiştirme ve destekleme kursları ile özel okul takviye kurslarına, 2. 4-6 yaş arası ana sınıfları ve Kur'an kursları da dahil olmak üzere; tüm eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine, 3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan çocuk kulüpleri ve özel kreş ve gündüz bakımevlerinin faaliyetlerine ara verilmesi kararlaştırılmıştır.” sözlerine yer verildi. 4. 18 Mart Cuma günü, Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, malul ve engelli personel idari izinli olacaktır. Karla mücadele anlamında saygıdeğer hemşerilerimizin, alınan tedbirlere verdikleri destek ve anlayış için teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Trabzon

Kar yağışı sebebiyle bugün, Trabzon’daki bütün okullar tatil edildi.

Trabzon Valiliği'nden gelen açıklamada; "Olumsuz hava koşulları sebebiyle 18 Mart Cuma günü Trabzon genelinde özel ve resmî bütün okullarda (ilk, orta, lise), özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, halk eğitim merkezleri, resmî ve özel okulların yetiştirme, takviye ve destekleme kursları, özel eğitim kursları ile motorlu taşıt kurslarında eğitim-öğretime bir gün ara verilmesine; hamile ve engelli kamu görevlilerinin idari izinli olmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Giresun

Giresun'da etkisini hissettiren kar yağışı sebebiyle, eğitim öğretime il genelinde 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Giresun Valiliği'nden gelen açıklamada, "Giresun İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Enver Ünlü başkanlığında 17 Mart Perşembe günü, Valilik Makamında bir araya gelerek; Giresun genelindeki bütün kademelerde eğitim öğretime 1 gün ara verilmesini kararlaştırdı. Alınan karar çerçevesinde; ilimizdeki yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve buzlanma sebebiyle, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden gelen uyarılar da göz önüne alınarak, 18 Mart Cuma günü il genelinde, özel ve resmi bütün yaygın ve örgün eğitim kurumlarında, özel rehabilitasyon merkezlerinde, özel öğretim kurslarında eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Öte yandan ilimiz genelinde, hamile ve engelli personeller de 18 Mart Cuma idari izinli sayılacaklardır.” sözlerine yer verildi.

Rize

Rize kent merkezi ve ilçelerindeki yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi. Rize'de devam eden kar yağışı şiddetini artırıyor. Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesi sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.

Rize Valiliği'nin resmî sosyal medya hesabından gelen açıklamada, “Meteorolojik veriler doğrultusunda şehrimizde devam eden olumsuz hava koşulları sebebiyle ilimiz genelindeki özel ve resmi bütün okullarda (ilk, orta, lise), özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, halk eğitim merkezleri, resmi ve özel okulların takviye, yetiştirme ve destekleme kursları, özel eğitim kursları ile motorlu taşıt kurslarında 18 Mart Cuma günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmesine, hamile ve engelli kamu görevlilerinin idari izinli olmasına karar verilmiştir.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Samsun

Samsun Valiliği, olumsuz hava koşulları sebebiyle kent genelindeki okulların 1 gün tatil edildiği duyuruldu.

Valilikten gelen açıklamada, "Şehrimizde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle bütün okullarda 18 Mart Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli malul, hamile ve engelli çalışanlarımız da aynı gün idari izinli sayılacaktır." açıklaması yapıldı.

Kocaeli

Kocaeli Valiliği, kar yağışı nedeniyle 4 ilçede 1 gün boyunca eğitime ara verildiğini açıkladı.

Kocaeli Valiliği'nden gelen açıklamada, "Meteoroloji verilerinde; ilimiz Gölcük, Başiskele, Kartepe ve Karamürsel ilçelerimizin yüksek kesimlerinde özellikle yerel kar yağışının etkili olacağı öngörülmektedir. Bu sebeple Başiskele, Karamürsel, Kartepe ve Gölcük ilçelerindeki taşımalı eğitim alan öğrencilerimiz için 18 Mart Cuma günü için 1 gün eğitime ara verilmiştir." Denildi.

Muş

Muş Valiliği, olumsuz hava şartları sebebiyle okulların bugün tatil edildiğini açıkladı.

Valilikten gelen açıklamada, elverişsiz hava şartları sebebiyle, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi uyarınca; 18 Mart Cuma günü Muş il genelinde 1 gün süre ile eğitim-öğretime ara verildiği bildirildi. Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Nevşehir

Nevşehir'de buzlanma ve yoğun kar yağışı sebebiyle 1 gün boyunca eğitime ara verildi.

Nevşehir Valiliği'nden gelen yazılı açıklamada, buzlanma ve yoğun kar yağışı sebebiyle Nevşehir il genelinde 1 gün boyunca eğitime ara verildi.

Valilikten gelen yazılı açıklamada "Yoğun kar yağışının sebep olacağı olumsuz şartlar ve buzlanma riski sebebiyle 18 Mart Cuma günü Nevşehir genelinde, 1 gün boyunca eğitim öğretime ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personeli idari izinli sayılacaktır." denildi.

Sakarya

Sakarya Valisi Çetin O. Kaldırım, etkili olması beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle Sakarya il genelinde 1 gün eğitime ara verildiğini duyurdu.

Sosyal medyadan haberi duyuran Vali Kaldırım, “Meteorolojik değerlendirmelere göre; beklenen kar yağışı ve oluşabilecek olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz genelinde 18 Mart tarihinde eğitim-öğretime bir gün ara verilmesine, hamile ve engelli kamu çalışanlarının idari izinli olmalarına karar verilmiştir.” açıklamasını yaptı.

Kastamonu

Kastamonu’nun Küre ve Bozkurt ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kastamonu’da etkili olacağı tahmin edilen kar yağışı nedeniyle Bozkurt ve Küre ilçelerinde, 1 gün eğitime ara verildi.

Küre Kaymakamlığından gelen açıklamada, “İlçemizin yüksek bölgelerinde yağan ve meteorolojik uyarı seviyesine bağlı olarak etkisini hissettirmeye devam eden kar yağışının yol açabileceği olumsuzluklar ve iş güvenliği sebebiyle ilçemiz okullarının (YİBO hariç) 18 Mart Cuma günü 1 gün boyunca yüz yüze eğitime ara verilmesine; öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personellerin aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır.” denildi.

Bozkurt Kaymakamlığı'ndan gelen açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle 1 gün boyunca yüz yüze eğitime ara verildiği bildirildi.

Bingöl

Bingöl Valiliği, Bingöl genelindeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına bağlı olarak önlem amacıyla 1 gün boyunca eğitime ara verildiğini duyurdu.

Valilik tarafından gelen açıklamada, “Şehrimiz genelinde etkisini hissettirmesi beklenen kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına bağlı olarak ve tedbir amacıyla; Bingöl il merkezi ve bütün ilçelerimizdeki özel/resmi örgün ve yaygın eğitim ile özel eğitim ve rehabilitasyonlarda 18 Mart Cuma günü 1 gün boyunca eğitim-öğretime ara verilmiştir.” sözlerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün içinde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Erzincan

Yoğun kar yağışının etkisini hissettirdiği Erzincan’da, bütün eğitim kurumlarında 1 gün boyunca eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Meteorolojinin uyarısından sonra gece saatlerinde Erzincan’da başlayan kar yağışı, yüksek bölgelerde yaşamı olumsuz etkiledi.

Yoğun kar yağışından sonra valilik, kent genelinde bütün okullarda 1 günlüğüne eğitime ara verildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili valilikten gelen açıklamada, “Olumsuz hava koşulları sebebiyle 18 Mart Cuma günü ilimizde, üniversitemiz dâhil olmak üzere bütün okullar, özel kurs ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezindeki eğitim ve öğretime 1 gün boyunca ara verilmesine, hamile ve engelli kamu görevlilerinin idari izinli olmalarına karar verilmiştir.” açıklamasına yer verildi.

Düzce

Düzce’deki yoğun kar yağışı sebebiyle cuma günü okulların tatil edildiği kaydedildi.

Düzce Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle; il genelinde cuma günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli olmasına karar verildi.

Yorumlar (0)