Eğitimcilere şiddete yönelik düzenleme yolda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet hususunda Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) düzenleme yapılması amacıyla bakanlıklar arasında iş birliği başlattıklarını duyurdu.

EĞİTİM 22.11.2019, 16:13 22.11.2019, 16:39
Eğitimcilere şiddete yönelik düzenleme yolda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin geleceğini hazırlayan öğretmenlere, eğitim çalışanlarına karşı her türlü şiddete veya tehdide başvuran kişilere yönelik, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) ve ilgili mevzuatta yeni yasal düzenleme yapılması amacıyla bakanlıklar arasında iş birliği başlattıklarını ifade etti. 

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına kolluk kuvvetleri ve yetkililer tarafından hızlı müdahalenin sağlanması amacıyla "Kırmızı Tebeşir" mobil uygulama sistemini kurduklarını ve yaygınlaşması için çalışma yürüttüklerini belirtti. 

Şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına bakanlık tarafından hukuki destek sağlanacağını kaydeden Selçuk, "Şikâyete gerek duyulmaksızın yasal sürecin bakanlığımızın ilgili birimlerince takip edileceği bir yapı kurduk." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okullarda yaşanan şiddet olaylarının okul ortamını, öğrenci ve öğretmen motivasyonunu olumsuz etkilediğini belirterek, Eğitimciye yönelen şiddetin son bulması için konuyu bizzat takip ediyor ve toplumumuzdan bu konuda sonsuz destek bekliyorum." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)