E-Okul Ortalaması Nasıl Yükseltilir?

E-okul ortalama yükseltmenin temel mantığı her derse konu ağırlığı kadar önem vermektir. Mesela bu kurula uymayan birkaç öğrenci modeli; sadece en fazla ders saatine sahip olan derse çalışır,

EĞİTİM 07.06.2020, 23:36
E-Okul Ortalaması Nasıl Yükseltilir?

E-okul ortalama yükseltmenin temel mantığı her derse konu ağırlığı kadar önem vermektir. Mesela bu kurula uymayan birkaç öğrenci modeli; sadece en fazla ders saatine sahip olan derse çalışır, sadece en sevdiği derse çalışır, bazı derslere hiç çalışmaz... Bu yöntemler sizin bir alana yönelmenize ve diğer hiçbir alanı görmemenize neden olur. Örneğin bir lise öğrencisini örnek verirsek haftalık 40 saatlik ders işliyorsa sadece 8 saatlik sevdiği derse çalışarak ortalama yükseltmeyi istemesi yanlıştır. Geriye kalan 32 saatlik ders 8 saatlik dersin 4 katı kadardır.

E-okul ortalamanızı yüksek tutmak istiyorsanız her derse çalışmanız gerekir lakin bu derslerin süresi de okulda işlenilen ders saatine bağlı olmalıdır. Çünkü içeriği çok olan derslerin ders saati fazladır ki siz de ders çalışırken bunu konuların fazlalığından anlayabilirsiniz. Diğer bir püf nokta ise düşük ortalamaya sahip olunan dersin ortalamasını yükseltmektir. Peki nasıl yüksektilir?

Düşük ortalamaya sahip olunan dersi sevmeseniz de ya da sevip de düşük alsanız dahi yapılabilecek en önemli şey bu derse çalışma sürenizi arttırmaktır. Çünkü yüksek ortalamaların yanında çok düşğk bir ortalama olsa, üstelik sadece bir tane düşük notumuz dahi olsa genel ortalamayı nasıl da aşağıya çektiğini kolaylıkla fark etmişsinizdir. O halde çalışmadığımız hiçbir ders kalmamalı, çalışmak istemediğimiz derse de kendimize sevdirmeliyiz ki e-okul ortlamamız yüksek olsun ve hesapladığımızda elde edilen sonuç bizi mutlu etsin.

E-Okul Ortalama Neye Göre Hesaplanır?

E-okul ortalaması tüm derslerin not ortalamalarının toplamı bölü ders adeti değildir! Öyle ki birçok veli ve öğrenci bu hesaplama yanlışına düştüğü için doğru e-okul ortalama hesaplaması yapamamaktadır. Peki doğru hesaplama nasıl yapılır?

Bir hafta içerisinde her dersin belli bir işleyiş saati vardır. Kimi ders 4 saat işlenirken kimi ders 6 saat işlenir. Ders işlenim sayılarının ağıelığına göre alınan notların hesaplaması yapılmaktadır. Yani tüm derslerin not bakımından eşitliği değil yüksek saatte işlenilen dersin ortalamaya daha fazla katsayıda etki etmesi söz konusudur.

Mobil uygulamadaki otomatik not ortalamasına ukaşamıyorsanız öncelikle bir derse ait tüm notlarınızı toplayın daha sonra topladığınız adet sayısına bölün. Her ders için aynı işlemi uygulayın ve derslerin ortalamalarını çıkartın. Daha sonra ders saatine göre ortalamayı hesaplamakta bireysel olarak zorlanırsanız internet erişimindeki ortalama hesaplama sitelerinden yararlanabilirsiniz. Böylelikle bir dönemin not ortalamasını doğru bir şekilde hesaplamış olursunuz.

Yorumlar (41)
Asya 2 yıl önce
Sınavdan yüksek almama rağmen ortalamam yükselmedi lütfen bu soruna bir çözüm bulun diğer arkadaşlarımda aynı durumda
Şevin Altun 2 yıl önce
Harun 2 yıl önce
Lütfen beni 70.00 puan yap
Leyla yıldırım 12 ay önce
Lütfen beni 70.00 puan yap
Anladım 3 yıl önce
Teşekkürler
Ceyda 2 yıl önce
Bu puan yukselt
Harun 2 yıl önce
Lütfen
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın