E-Okul Kayıt Sorgulama

E-Okul kayıt sorgulama birinci sınıfa başlayacak, dönem içerisinde okul değiştiren, ortaokul ya da liseye başlayacak,

EĞİTİM 08.06.2020, 23:25 09.06.2020, 01:21
E-Okul Kayıt Sorgulama

E-Okul kayıt sorgulama birinci sınıfa başlayacak, dönem içerisinde okul değiştiren, ortaokul ya da liseye başlayacak, herhangi sebeplerden ötürü okula kaydının olup olmadığını sorgulamak isteyen her bireyin kullanacağı ekrandır. Peki e-okul kayıt sorgulama nasıl yapılır, ne zaman yapılır ve bir yanlışlık olduğunda e-okul kaydı nasıl değiştirilir sorularının cevaplarını inceleyelim.

Öncelikle birinci sınıf ya da beşinci sınıf öğrencileri için 'Hangi okula kayıt yaptırmam gerekiyor' sorusunun cevabını bulabilmek için 'e-kayıt işlemleri'adlı bildiriye tıklayarak TC numarası ile giriş yapınız. Bu sistemde size uygun olan okul adına ulaşacaksınız ve kaydınızı birebir görüşerek o okula yaptıracaksınız. Sizi önerilen okul ikametgah adresinize en yakın olan okuldur.

Eğer ki okulu biliyorsanız sisteme giriş yaparken tc kimlik numaranızı ve doğum yılınızı yazınızı yazınız. Güvenlik işlemleri için ekrana gelen sorulara doğru yanıt vererek e-okul sisteminin ana ekranına geliniz. Eğer ki okula kayıt olmuş ise öğrenci numarası ile giriş yaptığınızdan kayıt olunan okul sistemde görünür. Lakin bir okuldan diğer okula geçiş yaptıysanız ve okul kaydınızın değişip değişmediğini kontrol etmek istiyorsanız sistemin bilgiler kısmında yer alan okulun adına bakınız. Bu alan eğer ki masaüstü giriş yapıyor iseniz sol üst köşededir.

eokul

E-Okul Kayıt Sorgulama Ne Zaman Yapılmalıdır?

E-kayıt sistemi açıldığında e-okul kayıt sorgulama işlemi yapılmalı ve ardından okulların bireysel okul kayıt işlemini yapmalısınız. Eğer ki birinci sınıf kayıt sorgulama yapacaksanız kayıt işlemini birebir gerçekleşip sisteme düştüğü tarihten sonra girip kontrol edebilirsiniz. Bu işlem 'Kayıt yaptırdım lakin sistemde de bu kayıt görünüyor mu' sorusunun cevabı olacaktır, kafanızdaki tüm soru işaretlerini gidererek olaya açıklık getirecektir. Birebir kayıttan sonra internet üzerinden kaydınızı kontrol etmeyi unutmayınız.

E-Okul Kayıt Sorgulama Değiştirilebilir Mi?

E-okul kayıt sorgulamada muhtemelen evinize en yakın okul kayıt için önerilmektedir. Çünkü devletin uzun yıllardır uyguladığı 'evinin yakınındaki okul' çalışması düzenli ve sistematik bir yapı ile devam etmektedir. İkametgah adresinizin en yakın olduğu okula çocuğunuzu göndermek istemiyorsanız durumu yetkili kişilere danışarak bildiriniz. Eğer ki çözüm önerisi bulamadıysanız ya da sesinizi bir şekilde duyuran aldıysanız, veyahut sistemde bir hata olduğunu düşünüyor, sizin evinize yakın olan okulu önermediğini görüyorsanız ilimizde bulunan milli eğitim bürosuna başvuru yapınız ve durumu açık bir dille ifade ediniz. Lakin unutmayınız ki okul kaydınızı değiştirebilmek için geçerli ve haklı bir sebebinin olması gerekmektedir.

Yorumlar (2)
Sultan 4 yıl önce
Çocuklarım hangi okula gidecek öğreniyorum 1 ve 5 sınıf
pro ancan pro 4 yıl önce
hiçde öyle değil hiç işe yaramayan kötü ve gereksiz bir site