E-okul Giriş Veli Bilgilendirme Sistemi 2020

E-okul giriş veli bilgilendirme sistemi 2007 yılında MEB tarafından açılan birçok konuda velilerin bilgi almasını ve öğrenciler hakkında yapılan işlemleri görmesini sağlayan bir platformdur

EĞİTİM 09.06.2020, 22:02 09.06.2020, 22:06
E-okul Giriş Veli Bilgilendirme Sistemi 2020

E-okul giriş veli bilgilendirme sistemi 2007 yılında MEB tarafından açılan birçok konuda velilerin bilgi almasını ve öğrenciler hakkında yapılan işlemleri görmesini sağlayan bir platformdur.E-okul veli bilgilendirme sistemi ekranından öğrenciler ders takvimine, devamsızlık çizelgesine bakabiliyor. Peki, e-okul giriş veli bilgilendirme sistemi nasıl çalışıyor?

E-Okul Giriş Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir?

E-Okul giriş veli bilgilendirme sistemi ile öğrencinin tüm yıl boyunca okul içerisinde yaptığı bütün etkinlikler görüntülenebilmektedir.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenebileceğiniz bilgileri şu şekilde sıralayabiliriz;

1)Devamsızlık bilgisi

2)Yazılı sınavı notları

3)Öğrencinin ders içi aktif durumunu özetleyen sözlü notları

4)Sınav tarihleri

5)Haftalık ders programı

6)Öğrencinin naklinin nereye yapıldığı

7)Daha önceki dönemlerde öğrencinin almış olduğu başarı belgesi, onur belgesi vs.

8)Daha önceki dönemlerde öğrenciye ait olan tüm ders notları

9)Merkezi olarak yapılacak sınavların(TEOG, LYS, vb.)başvuru ve tercih işlemleri

10)Okul yönetiminin toplu duyuruları

Öğrenciniz hakkında yukarıda yazılı bilgileri öğrenebilmek için sadece e-okul giriş veli bilgilendirme sayfasına giriş yapmanız yeterli olacaktır.E-okul giriş veli bilgilendirme sistemi sayfasına nasıl giriş yapılır birlikte öğrenelim.

veli giriş

E-Okul Giriş Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

E-okul giriş veli bilgilendirme sayfasına giriş yapabilmek için öncelikle yapmanız gereken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen https://eokul.meb.gov.tr/ adresini açmaktır. Açılan sayfanın sağ tarafında “Veli Bilgilendirme Sistemi” bölümünde bulunan tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Öğrencinize ait T.C Kimlik Numarası, Okul Numarası ve Güvenlik Kodunu girdikten sonra ikinci aşamaya yönlendirileceksiniz.

İkinci aşamada ise öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri doldurulacaktır. Daha sonra öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il ve ilçe, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin şubesi ve öğrencinin fotoğrafı istenmektedir. Bütün bu bilgilerin tamamını sisteme girdikten sonra öğrencinize ait tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

E-Okul Mebbis İle Veli Bilgilendirme Sistemi

E-okul yaptığı yeni bir düzenleme ile velilere Mebbis üzerinden de öğrenci bilgilerini öğrenme kolaylığı sunmaktadır. Öğrencinize ait bütün bilgilere ulaşmak için ilk olarak https://mebbis.meb.gov.tr/ adresine girin. Sonrasında ise öğrencinin T.C Kimlik Numarası ve Okul Numarasını yazarak kolaylıkla veli giriş sayfasına yönlendirileceksiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Mobil Uygulaması

Akıllı telefonlarınızda yer alan dijital platformlardan “e-okul veli bilgilendirme sistemi ”uygulamasını da indirip kolaylıkla öğrencinizi takip edebilirsiniz. Bunu yapmak için ilk olarak Play Store ya da App Store’a girip ilgili alana “MEB E-OKUL VBS”yazdığınızda uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. Velilerin bilgi alması için kurulmuş bu uygulama ücretsiz olup her zaman erişime açıktır.

Yorumlar (1)
Hüseyin aydın 3 yıl önce
Iyi