Doğa Koleji'nin devir işlemleri başladı!

İTÜ Vakfı, Doğa Koleji'ne ilişkin müzakerelerin olumlu sonuçlandığını ve devir işlemlerinin başladığını açıkladı.

EĞİTİM 30.12.2019, 16:56 30.12.2019, 19:49
Doğa Koleji'nin devir işlemleri başladı!

İTÜ Vakfı, bir süredir maaş krizi yaşanan Doğa Koleji'ne ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye'de yaşanan büyük dönüşümün bir parçası haline gelen İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Doğa Koleji'ni bünyesine alma kararı verdiği belirtilen açıklamada, "Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın yönettiği süreç, Doğa Koleji'nin borçlarının yapılandırılması ve Doğa Koleji'nin tamamen İTÜ'ye geçmesi konularında uzlaşma ile sonuçlanmıştır." denildi.

Açıklamada, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin oldukça nitelikli öğrenciler yetiştirmiş ve modern eğitim altyapısına sahip Doğa Koleji'ni eğitim alanında bir yatırım fırsatı olarak değerlendirdiği kaydedilerek, "Kurumumuz, kolej bünyesindeki öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sorunlarına çözüm sunmuş olmaktan da büyük mutluluk duymaktadır. Doğa Koleji, İTÜ ailesinin gücü ve deneyimiyle geleceğimizin teminatı yavrularımızın yetişmesinde her zamankinden daha fazla sorumluluk üstlenecektir." ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

3 ayı aşkın süredir maaşlarını alamadıklarını ifade eden Doğa Koleji öğretmenleri, iş bırakma eylemine giderek derslere girmiyordu. 

Seslerini duyurmak isteyen öğretmenler, “Ücretlerin tamamı ödenene kadar ders girmiyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Kolej tarafından 13 Aralık günü yapılan açıklamada, kolejin devrine ilişkin yürütülen görüşmelerde son aşamaya gelindiği ifade edilmişti. 

"Sürekli oyalanan ve gelirsizliğe mecbur edilen öğretmenleriz"

Öğretmenlerden biri, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Doğa Koleji öğretmenleri olarak size bir bilgilendirme yapmayı doğru buluyoruz. Mecbur hissediyoruz. Bizler üç aydır maaş alamayan, giderini, borcunu, kirasını ödeyemeyen bununla beraber bir açıklamaya konu edinmeyen öğretmenleriz. Sürekli oyalanan ve gelirsizliğe mecbur edilen öğretmenleriz. Diğer çalışanlar da iki aydır maaşlarını alamıyorlar.

Buna dayanarak, yasal hakkımızı da kullanarak mağdur edilen tüm öğretmen ve emekçilerin okullara gitmemeye, yasal haklarını kullanmaya Ataşehir’de Doğa Koleji Genel Merkezi önünde bir araya gelmeye davet ediyoruz." 

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
Ay şükür valla öğretmenler ve çocuklar kurtuldu..