Doğa Koleji'nde neler oluyor?

Doğa Koleji öğretmenleri ve çalışanları, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yeniden iş bırakıyor.

EĞİTİM 16.12.2019, 14:24 16.12.2019, 14:26
Doğa Koleji'nde neler oluyor?

3 aydır maaşlarını alamadıklarını ifade eden Doğa Koleji öğretmenleri, yeniden iş bırakma eylemine giderek derslere girmiyor. 

Seslerini duyurmak isteyen öğretmenler, “Ücretlerin tamamı ödenene kadar ders girmiyoruz." açıklamasında bulundu. 

Doğa Koleji öğretmenleri ve kolej çalışanları, bugün Ataşehir'de Doğa Koleji Genel Müdürlüğünün önünde bir araya gelerek eylem düzenleyeceklerini bildirdi.

Kolej tarafından 13 Aralık günü yapılan açıklamada, kolejin devrine ilişkin yürütülen görüşmelerde son aşamaya gelindiği ifade edilmişti. Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu, ayrıntılı bilgilendirmenin 14 Aralık günü yapılacağını kaydetmişti. Fakat henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. 

"Gelirsizliğe mecbur edilen öğretmenleriz"

Öğretmenlerden biri, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Doğa Koleji öğretmenleri olarak size bir bilgilendirme yapmayı doğru buluyoruz. Mecbur hissediyoruz. Bizler üç aydır maaş alamayan, giderini, borcunu, kirasını ödeyemeyen bununla beraber bir açıklamaya konu edinmeyen öğretmenleriz. Sürekli oyalanan ve gelirsizliğe mecbur edilen öğretmenleriz. Diğer çalışanlar da iki aydır maaşlarını alamıyorlar."

Artık bu durumun sürdürülemez hale geldiğini düşündüklerini aktaran öğretmen, "Buna dayanarak, yasal hakkımızı da kullanarak mağdur edilen tüm öğretmen ve emekçilerin okullara gitmemeye, yasal haklarını kullanmaya Ataşehir’de Doğa Koleji Genel Merkezi önünde bir araya gelmeye davet ediyoruz." dedi.
 

Yorumlar (0)