Doğa Koleji krizinde son durum: Velilerden çağrı var!

İzmir'de Doğa Koleji velileri, öğretmenler ile diğer personelin hala maaşını alamadığını iddia etti. Okulun önünde bir araya gelen veliler, personel maaşlarının bir an önce yatırılması için çağrıda bulundu. 

EĞİTİM 06.01.2020, 13:23
Doğa Koleji krizinde son durum: Velilerden çağrı var!

Doğa Koleji'nin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'na devredilmesi sonrası çalışanların maaşlarının ödenmesini ve eğitim hayatının normale dönmesini bekleyen veliler hayal kırıklığına uğradı. 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan Doğa Koleji'nin önünde bir araya gelen veliler, yetkililere çağrıda bulundu. Veli Gülcan Kaplan, bir hafta önce okulun İTÜ Vakfı'na devredildiğini anımsatarak, öğretmenlere ve çalışanlara maaş yatırılmadığını iddia etti. 

"İnsanlar çok zor durumda"

Personelin yaklaşık 5 aydır mağdur olduğuna dikkat çeken Kaplan, "Bu kış günü faturalarını ödeyemedikleri için evlerinde doğal gazı, elektriği kesik olanlar var. İnsanlar çok zor durumda. Herhangi bir açıklama yapılmıyor, tarih verilmiyor. Sadece okulun devrolduğunu biliyoruz. Kulaklarının üzerine yatmış gibi görünüyorlar. Bir an önce çalışanların ve öğretmenlerin maaşlarının yatırılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kaplan, vakıf yönetiminin geçen hafta okul yöneticileri ile toplantı düzenlediğini ve erken kayıt konusunun ele alındığını belirterek, "Fakat maaşlar ve ödeme takviminin görüşülmedi. "dedi.

"Bizi dikkate alan yok"

Maaşlarının yatırılmasını bekleyenlere açıklama yapılması gerektiğini kaydeden Kaplan, "Biz sosyal medyada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ama bizi dikkate alan yok. Bir an önce maaşlara dair velileri ve eğitimcileri rahatlatacak açıklama bekliyoruz. Erken kayıt dönemi geliyor." diye konuştu.

"Bazı dersler boş geçiyor"

Kaplan, maaşların yatırılmaması durumunda hiçbir velinin erken kayıt yaptıracağını düşünmediğini aktararak, "Üstelik çok sayıda öğretmen kaybına uğradık, maalesef bazı dersler boş geçiyor. Çocuklar diğer sınıflara dağıtılıyor." açıklamasını yaptı.

"Çok kan kaybettik"

Bazı velilerin de öğrencileri başka okullara almaya başladığını belirten Kaplan, "Dolayısıyla çok kan kaybettik. Eğitimin artık normale dönmesi için bir an önce maaşların yatırılıp herkesin rahatlatılması gerekiyor. Maaş yoksa erken kayıt da yok." dedi. 

Yorumlar (0)