DGS yerleştirme sonuçları da açıklandı

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) yerleştirme işlemleri tamamlandı, DGS sonuçları açıklandı.

EĞİTİM 07.10.2020, 14:48 09.10.2020, 16:31
DGS yerleştirme sonuçları da açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmî internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, 25 Eylül 2020 ve 2 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihleri yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

DGS sonuçları nereden öğreniliyor?

DGS'ye giren adayların yerleştirme ile ilgili sonuçlarına, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin aşağıdaki internet adresinden erişilebileceği kaydedildi.

https://sonuc.osym.gov.tr >>>

Adayların sisteme girip sonucu görebilmek için T.C. kimlik numaraları ile aday şifrelerini kullanmaları gerekiyor.

DGS kayıtları ne zaman yapılacak?

Bir yükseköğretim programını Dikey Geçiş Sınavı ile kazanan adayların kayıt işlemleri ise, 9 Ekim 2020 - 15 Ekim 2020 tarihleri arasında kazanılan üniversite tarafından yapılacak.

DGS e-kayıt nasıl yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı'nı başarıyla geçerek bir yükseköğretim programını kazanan adaylardan e-kayıt yaptırmak isteyenler, YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Başkanlığının "e-Devlet kapısı" sistemi üzerinden sunduğu "Üniversite e-Kayıt" hizmet uygulamasını tıklayarak, aşağıdaki adres üzerinden, elektronik kayıt işlemlerini tamamlayabilecek.

https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit >>>

DGS e-kayıtta "işleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir" uyarısına dikkat!

Elektronik kayıt yapacak adaylara "9 Ekim 2020 - 13 Ekim 2020 tarihleri arasında, en geç 13 Ekim saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekleri" uyarısı yapılırken, ders kayıt işlemleri sırasında adayların mağduriyet yaşamamaları için "e-kayıt işleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir" uyarısını ekranda görmeleri gerektiği belirtildi.

DGS'de e-kayıttan sonra ne yapılacak?

E-kayıt işlemlerini sistem üzerinden başarıyla tamamlayan adayların bundan sonraki süreci, yerleştirildikleri üniversite ile halletmeleri gerekiyor.

Adaylar okuyacakları üniversitelerin internet sitelerindeki duyuruları takip edecek ve ders kayıt işlemlerinin ne zaman yapılacağını görecek. Adaylar, üniversitelerin açıklayacağı tarihler arasında, istenilen belgelerle birlikte üniversitelerine giderek kayıt işlemlerini tamamlayacaklar.

Adayların burada da dikkat etmesi gereken nokta kayıt tarihlerini kaçırmamaları ve kayıt için eksiksiz belge ile üniversiteye müracaat etmeleri...

Yorumlar (0)