DGS sonuçları belli oldu! Tercihler ne zaman yapılacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki DGS sonuçları nereden öğrenilir? Tercihler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

EĞİTİM 11.08.2022, 10:39 11.08.2022, 12:27 Hakan Öksüz
DGS sonuçları belli oldu! Tercihler ne zaman yapılacak?

İki yıllık üniversite bölümü kazanan ve eğitimini 4 yıla çıkarmak isteyen öğrenciler, 3 Temmuz'da Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmişti. 2022 DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. Açıköğretim öğrencilerinin, örgün eğitime geçmek için girdikleri DGS'ye ilişkin ÖSYM'den duyuru geldi. Öğrencilerin heyecanla beklediği DGS sonuçları açıklandı.

DGS sonuçları nereden öğrenilir?

ÖSYM, sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrencilerin https://sonuc.osym.gov.tr adresine başvurabileceğini bildirdi. Aday şifresi ve TC kimlik numarası ile sisteme giren öğrenciler, 2022 DGS sonuçlarına bakabilecek. ÖSYM, daha önce yaptığı duyuruda DGS sonuçlarının 12 Ağustos'ta belli olacağını bildirmişti. KPSS'ye dair tarihlerde de önceki günlerde güncelleme yapan ÖSYM, sürpriz duyurularıyla gündeme oturdu.

2022 DGS tercih dönemi ne zaman?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih sürecine çevrildi. Öğrenciler, tercih kılavuzunun yayımlanıp yayımlanmadığını merak ediyor. Edinilen bilgilere göre henüz tercih kılavuzuna ilişkin bir duyuru yapılmadı. Dolayısıyla 2022 DGS tercih tarihleri ile ilgili bir netlik bulunmuyor. 2021 yılında DGS tercihleri 27 Ağustos ile 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. 2022 DGS tercih döneminin de ağustos ayının sonunda başlaması bekleniyor.

Yorumlar (0)