DGS ek yerleştirme sonuçları belli oldu!

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ek yerleştirme sonuçları belli oldu. 

EĞİTİM 19.11.2020, 17:05 20.11.2020, 15:44
DGS ek yerleştirme sonuçları belli oldu!

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ek yerleştirme işlemleri sona erdi. Konuya ilişkin açıklama ÖSYM'den (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) geldi.

Açıklamada, 5-11 Kasım 2020 tarihlerinde tercihlerin alındığı hatırlatılarak, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ek yerleştirme işlemlerinin sona erdiği belirtildi. 

Adayların ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) "https://sonuc.osym.gov.tr" adresine girmeleri gerektiği belirtilen açıklamada, aday şifreleri ve TC kimlik numaraları ile sonuçlara ulaşılabileceği ifade edildi.

Açıklamada, yükseköğretim programına girmeye hak kazanan kişilerin kayıt işlemlerinin, 23-27 Kasım 2020 tarihlerinde ilgili üniversite tarafından gerçekleştirileceği kaydedildi. 

Öte yandan e-Kayıt yaptırmak isteyen kişilerin e-Devlet sistemine girmeleri ve "Üniversite e-Kayıt" uygulamasına tıklamaları gerektiği ifade edilen açıklamada, 21-25 Kasım 2020 tarihlerinde "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresinden elektronik kayıt yaptırılabileceği aktarıldı. 

Açıklamada, ders kayıtlarında herhangi bir problem ile karşılaşılmaması için e-Kayıt işlemlerinin başarılı bir şekilde yapıldığına ilişkin yazının ekranda belirmesi gerektiği ifade edildi.

Adayların ders kayıt işlemleri için yerleştikleri üniversitelere gitmeleri gerektiği belirtilen açıklamada, kendilerinden talep edilen belgeleri ilgili kişilere teslim etmelerinin şart olduğuna dikkat çekildi.

Yorumlar (0)