Devamsızlıktan kalan öğrencilere müjde

MEB tarafından gerçekleştirilen yeni düzenleme ile liselerde devamsızlık sebebiyle kalan öğrencilere okuldan mahrum kalmamaları adına öğrenim yılının tamamlanmasını beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapma hakkı verildi.

EĞİTİM 22.04.2022, 01:29 22.04.2022, 14:16
Devamsızlıktan kalan öğrencilere müjde

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Gerçekleştirilmesine Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Bu doğrultuda, liselerde devamsızlıkları sebebiyle eğitime devam etme hakkını yitiren öğrencilere, talep etmeleri durumunda kayıtlarını mesleki eğitim merkezlerine aktarabilme olanağı sağlandı.

MEB'in bu düzenleme ile liselerdeki öğrenim hakkı süren fakat devamsızlık sebebiyle sınıf tekrarına kalanların okullarından mahrum kalmaları için öğrenim yılının tamamlanmasını beklemeden mesleki eğitim merkezlerindeki yeni öğrenim haklarından faydalanmalarını sağlamayı hedeflediği belirtildi. 

Geldikleri eğitim kurumuna dönebilecekler

Diğer yandan, söz konusu öğrencilerin, talep etmeleri durumunda bir sonraki eğitim-öğretim yılında evvelki okullarından ayrıldıkları sınıf düzeyinden eğitimlerini sürdürme hakları da olacak. Öğrenim hakkı olmayanlar ise mesleki eğitim merkezi, açık öğretim imam hatip lisesi, mesleki açık öğretim lisesi veyahut açık öğretim lisesine yönlendirilerek kayıtları gerçekleştirilecek.

MEB'in yeni düzenlemesinde, liselerde öğrenim almaktayken mesleki eğitim merkezine geçiş ve nakil yapanların öğrenim yılı içinde bir kereye mahsus olmak üzere geldikleri eğitim kurumlarına dönebilmelerine olanak tanıyan yeni bir madde de eklendi.

Yorumlar (0)