Derya Yanık: “Kreşler açık olacak” 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 17 günlük tam kapanma döneminde gündüz bakımevleri ve özel kreşlerin açık olacağını duyurdu. 

EĞİTİM 29.04.2021, 17:26 30.04.2021, 10:32
Derya Yanık: “Kreşler açık olacak” 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gündüz bakımevleri, özel çocuk kulüpleri ve özel kreşlerin 17 günlük tam kapanma döneminde de açık olacağını duyurdu.

Bakan Yanık, 17 günlük süre zarfında çalışmaya devam edecek kamu ve özel sektör çalışanlarının taleplerini göz önüne alarak böyle bir karar verdiklerini belirtti.

Sağlık, üretim ve sosyal hizmetlerde çalışanların çocukları için geçerli



Derya Yanık, tam kapanma döneminde de çalışma zorunluluğu bulunan sağlık, üretim ve sosyal hizmetler gibi alanlarda bulunan personellerin çocuklarının bu muaflıktan faydalanabileceğini dile getirdi.

Açıklamada, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından izin verilen, önceden denetlenmiş özel çocuk kulüpleri, özel kreşler ile gündüz bakımevleri tam kapanma döneminde de açık kalacaktır. Bu dönemde, kısıtlamadan muaf tutulan ilgili sektör çalışanlarının çocukları belirtilen yerlerde gündüz saatlerinde bulunabilecektir.” ibaresi yer aldı.

Valilikler, yerel kararları alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, açıklamasında, Bakanlıklar ile birlikte il valiliklerinin de kreşler ve bakımevleri konusunda karar alabileceğini ve bu şekilde 2 bin 310 kreşin açık kalabileceğini belirtti. Açık kalan bu mekanlar için belirtilen sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri ise geçerli olmaya devam edecek. 

Yorumlar (0)