Ders saatlerinde önemli değişiklik! İşte yüz yüze eğitimin detayları

Koronavirüs salgınındaki durumuna göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen illerdeki yüz yüze eğitim uygulamasına geçişin detayları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Buna göre ders saati 30 dakika, teneffüs 10 dakika olacak.

EĞİTİM 03.03.2021, 09:57 03.03.2021, 17:15
Ders saatlerinde önemli değişiklik! İşte yüz yüze eğitimin detayları

1 Mart Pazartesi günü yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısıyla birlikte vaka yoğunluk haritasının paylaşılmasının ardından ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının eğitim faaliyetleri ile ilgili ders saatleri ve sınıflara göre yüz yüze eğitim uygulamalarının detayları belirlendi.

Türkiye Genelindeki İlkokullarda Haftada 2 Gün Yüz Yüze Eğitim Kararı      

Yapılan açıklamaya göre Türkiye genelindeki bütün illerdeki ilkokullarda haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün ise uzaktan eğitim yapılmasına karar verildi. Buna göre ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflardaki temel dersler olan Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin yüz yüze yapılacağı açıklandı.

Ortaokullarda ve diğer imam hatip ortaokullarında düşük ve orta seviye riskli olarak belirlenen illerde yüz yüze eğitime geçilecek. Bu okulların 5, 6 ve 7. sınıflarında yine ilkokullarda olduğu gibi haftanın 2 günü yüz yüze, 3 günü ise uzaktan eğitim yapılacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise  5, 6, ve 7. sınıflar genelinde uzaktan eğitime devam edilecek ve yüz yüze eğitim yapılmayacak.

8. ve 12. Sınıflar Yüz Yüze Eğitime Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tüm Türkiye genelinde 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağı belirtildi. Buna göre sınıf mevcudunun kalabalık olması ve gruplara bölünmesini gerektirecek durumlarda haftada 12 saat, normal durumlarda ise haftada 22 saat yüz yüze ders yapılacak.

Yapılacak ders saatine göre işlenecek derslerin de değiştiği bu açıklamaya göre; 12 saatlik bir ders yapılması durumunda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri yapılacak. Ancak 22 saatlik bir yüz yüze eğitimin yapılması durumunda ise  Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin yapılacağı belirlendi.

Yüz Yüze Eğitime Katılmak İsteğe Bağlı Olacak

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre, yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılım öğrenci velisinin isteğine bağlı olacak ve devam zorunluluğu da olmayacak. Veliler, yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmak istemediklerine dair dilekçeyi eğitim kurumlarına ilettikleri takdirde öğrenci bu yüz yüze eğitim faaliyetlerinden muaf tutulacak.

Ders Saatinde Önemli Değişiklik… Bir ders 30 dakika!

Yapılan açıklamada dikkat çeken en önemli detay ise ders saatlerindeki değişiklik oldu. Buna göre ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze eğitim uygulamalarında bir ders saati ve okul öncesi eğitim kurumlarındaki bir etkinlik saati 30 dakika olarak belirlendi. Teneffüslerin ise 10 dakika olacağı açıklandı.

Yorumlar (0)