Depremden etkilenen 3 kentte eğitim yeniden başladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da eğitim öğretim hayatı tekrar başladı.

EĞİTİM 01.03.2023, 11:40 01.03.2023, 13:26
Depremden etkilenen 3 kentte eğitim yeniden başladı

6 Şubat günü Türkiye felakete uyandı. Kahramanmaraş merkezli depremler 11 kenti enkaza dönüştürdü. Depremlerden etkilenen kentlerde eğitim öğretime verilen ara 3 ilde onarım ve tadilat işlemlerinin gerçekleştirilmesinin sonrasında başladı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın ilçesi Haliliye’de bulunan Yunus Emre Borsa İstanbul İlkokulunda gerçekleştirilen törene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, öğrenciler ve öğretmenler katılım sağladı.

Deprem sebebiyle büyük acılar yaşadığını ifade eden Vali Ayhan hem toplumsal hem de bireysel noktada yaraların sarılması için uğraş verildiğini dile getirdi.

Kilis

Depremin etkilediği kentlerden Kilis’te 52 bin kadar öğrenci okullarına geri döndü. Şehir merkezinde bulunan Afife Keçik İlkokulu'nda öğretmenler ve öğrenciler oyunlar oynadı.

6 Şubat günü gerçekleşen depremlerden en fazla hasar alan kentlerin Kilis’in olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğrencilerin psikososyal destek alması ve rehabilite edilmesi adına okul bahçelerinde öğretmenlerle beraber etkinlikler yapıldığını dile getirdi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da da 24 bin 316 öğretmen ve 478 bin öğrenci, 1766 okulda eğitime başladı. Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu öğrencileri de hem öğretmenleri hem de arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Depremden ötürü okulların tatil edildiğini dile getiren öğrencilerden Irmak Nur Büyüközer, "Bugün okulumuz açıldı. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi yeniden gördüğüm için fazlasıyla mutluyum. Verilen ara süresince kitap okudum." dedi.

Yorumlar (0)