Deprem bölgelerine sınav destek kursları: MEB duyurdu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen kentlerde 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin gireceği sınavlara dair hazırlık ve destek adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 510 noktada Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılıyor.

EĞİTİM 27.02.2023, 11:40
Deprem bölgelerine sınav destek kursları: MEB duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, depremin etkilediği kentlerde YGS ve LYS sınavlarına girecek öğrenciler için Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılacak. Bu kurslarda EBA TV'de ders kitabı yazarı olan ve ders anlatan öğretmenler çalışma sağlayacak.

DYK konumları paylaşıldı

DYK'lere yönelik açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, öğrencilerin kendilerine konum olarak en yakın DYK bölgesine dijital ortam üzerinden ulaşabilecekleri bir sistem oluşturduklarını aktardı. DYK noktalarının hangi bölgelerde açıldığına dair bilgilere "dhgm.meb.gov.tr/dyk" internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

“1 Mart günü çalışmalara başlayacak”

Depremin etkilediği 10 kentte henüz eğitim ve öğretim için başlangıç yapılmamış olsa bile "her şart altında eğitime devam" düşüncesiyle 416 psikososyal destek çadırı oluşturduklarına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Özer, "Oldukça zor olan şu günlerde yüreğini ortaya koyarak büyük bir çabayla görevini yapan fedakar öğretmenlerimiz ile beraber deprem kentlerinde eğitimi sürdürerek, çocuklarımızı psikolojik ve akademik noktada desteklemek adına bütün imkanlarımızı sisteme soktuk. Bu hafta içerisinde 10 kent genelinde 393 lokasyonda talep eden bütün 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz adına yetiştirme ve destekleme kurslarını faaliyete sokuyoruz. 1 Mart Çarşamba tarihinde depremin etkilediği 10 kentte, 510 DYK eğitim noktasında çalışmaları başlatıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)