Cumhurbaşkanı Erdoğan: “En büyük ödeme eğitime sağlandı”

Öğrencilere yardımcı kaynaklarının ve ders kitaplarının ücretsiz bir şekilde sağlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, ''Aileleri kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık'' dedi.

EĞİTİM 12.09.2022, 14:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “En büyük ödeme eğitime sağlandı”

Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde yeni eğitim ve öğretim yılı açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler ise şu şekilde:

Erdoğan, Aybüke Yalçın’ı andı

Genç yaşlarda terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklara değinen Erdoğan, ''2022-2023 Eğitim Öğretim senesinin velilere, öğrenciler ile öğretmenlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Genç yaşlarda terör örgütlerince kaçırılan öğrencileri ve bizden koparılan Aybüke Yalçın gibi öğretmenlerimizi bugünde de anıyoruz.” dedi.

“Derslikler ikiye çıkarıldı, kalabalık sınıf sorunu çözüldü”

Eğitime büyük bir destek sağlandığını ifade eden Erdoğan, “Her sene bütçe içerisinde en büyük ödemeyi eğitime sağladık. Derslik miktarlarını ikiye çıkardık ve kalabalık sınıf problemini de ortadan kaldırdık. Ders kitaplarını konusuna değinecek olursak, ücretsiz olarak bu kitapları dağıttık, bu şekilde velilerimizin kırtasiyeleri dolaşmasını ortadan kaldırdık. Şu anda da hem ders hem de yardımcı kitaplara öğrencilerimiz rahatlıkla ücretsiz olarak ulaşabiliyor.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin yarını ve umudu sizsiniz”

Kız çocuklarının okullara gidebilmesi adına özel bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Erdoğan, “Kız çocuklarında görülen yüzde 30’luk okullaşma oranını yüzde 90'a çıkarmış durumdayız. Geleceğimizi insanlarına ve tarihine nefretle bakan gençlere değil, tarihinden dolayı gurur dolu olan gençlere bırakmak istiyoruz. Türkiye’mizin yarını ve umudu sizlersiniz. Kuvvetli bir gelecek adına tarihinizi iyi bilmeniz gerekmektedir. Sosyal medyanın sizleri doğrulardan ayrı, sanal bir alana kapatmasına olanak sağlamayın. Buradan gençlerimize bir tavsiyede bulunmak isterim. Evde torunlarıma söylediğim ve tarafımın da uyguladığı sözü bir defa daha dile getirmek isterim. Oku, düşün, uygula ve neticelendir.'' diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)