Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversite adaylarına müjde: Baraj puanları düşürüldü

Üniversite giriş sınavında çok sayıda adayın barajın altında kalması sebebiyle YÖK, geçen sene olduğu gibi bu sene de barajın düşürülmesi için bir önerge hazırlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmuştu. 20 Ağustos son tercih günü olduğundan önergenin kısa sürede sonuçlanması bekleniyordu. Bu sabah sunulan önergenin cevabı ise hızlı şekilde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TYT baraj puanını 140'a, AYT ve YDT baraj puanlarını ise 170'e düşürdü.

EĞİTİM 10.08.2021, 15:41 10.08.2021, 17:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversite adaylarına müjde: Baraj puanları düşürüldü

Üniversiteye girişte tercih döneminin bitmesine 10 günlük süre kala baraj puanlarının düşürülmesi gündeme getirildi. Üniversite giriş sınavında çok sayıda adayın 180 olan baraj puanının altında kalmasının sebepleri arasında gösterilen salgın nedeniyle yüz yüze eğitime defalarca ara verilmesi, uzaktan eğitim döneminde öğrencilerin verimli hazırlanamaması gibi durumlar sebebiyle YÖK, gelen talepleri değerlendirmeye almıştı.  



Önerge, Cumhurbaşkanı’na gönderildi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da son olarak katıldığı bir televizyon programında, barajın altında kalanlar için bir çalışma yapıldığını belirtmişti. Yeni YÖK Başkanı Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda bir çalışma gerçekleştirdiği öğrenildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli de barajın düşürülmesi konusunda dün çağrıda bulunmuştu. 

Hazırlanan ve bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan önerge kapsamında baraj puanının 180’den 170’e düşürülmesi istendi. AYT’de (Alan Yeterlilik Testi) geçerli olacak bu düşüş sayesinde binlerce adayın tercih kapılarının açılması gündemdeydi. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile TYT baraj puanının 140'a, AYT ve YDT baraj puanlarının 170'e düşürüldüğünü açıkladı.

Yorumlar (0)