Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çok yönlü bir mücadele veriyoruz"

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni’nde öğrencilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tatilin yeni şeyler öğrenme fırsatı olduğunu unutmayın. Günlerinizi ekran başında ziyan etmeyin" sözlerini kullandı. Erdoğan ayrıca eğitim kalitesini artırmak için çok yönlü bir mücadele verildiğini aktardı.

EĞİTİM 17.06.2022, 13:25 17.06.2022, 16:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çok yönlü bir mücadele veriyoruz"

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda düzenlendi.

“Kalite göstergesinde en fazla artış sağlayan ülkelerden biriyiz”

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, öğrencilere önerilerde bulunurken, ülkenin eğitimde geldiği yere de değindi.

Erdoğan, "Öğrenci sayısı en çok artan ülke olmamıza rağmen uluslararası kalite oranlarında en yüksek artış sağlayan ülkelerdeniz." sözlerini kullandı.

Yaklaşık 3 ay devam edecek olan uzun bir tatil sürecine girildiğini hatırlatan Erdoğan, "Tatil tabii ki keyifli zaman geçirmek demektir, belki bir uçurtmanın ve topun peşinde saatlerce koşacaksınız. Arkadaşlarınızla doyumsuz muhabbete dalmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Kiminiz tatilini farklı faaliyetlerle kiminiz ise farklı yerlerde geçirecek." açıklamasını yaptı.

"Günlerinizi ekran başında ziyan etmeyin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tatilin sevincini yaşarken araştırma yapmaktan vazgeçmeyin. Sokakta ya da bilgisayarda, yeni şeyler öğrenmekten asla geri durmayın. 

Günlerinizi yalnızca bilgisayarla, ekran başında tabletle ziyan etmeyin. O da aşırı bir bağımlılığa yol açar." şeklinde konuştu.

"Kültürlü nesiller yetiştiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının diğer kısmında şunları aktardı:

"Bu stadyum, Altunizade Stadyumu olarak bilinirdi. Burada çok futbol oynadım. Bu stadyumun bende hatıraları var. Sakatlandığımız dönemler oldu. Öğrencilik yıllarımızı sürdürmek ve heyecanı yaşamak bizde güzel anılar bıraktı.

Çamur, kar, yağmur demeden bir kez daha görevlerini başarıyla yerine getiren öğretmenlerimize, milletim ve şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum. Her eğitim-öğretim yılı sonunda ufku geniş, zihni açık, ahlaklı, kültürlü, bilgili nesiller yetiştiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”


“Önce eğitim öğretim diyoruz”

Eğitime öncelik verdiklerini söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye'nin aydınlık yarınlarına yönelik umutlarımız gittikçe güçleniyor. Yarının doktorları, mühendisleri, öğretmenleri, şu an burada karne alan çocuklarımızın arasından çıkacak. Yarının sanatçıları, bilim insanları, siyasetçileri ve düşünürleri, bugün okul bahçelerinde koşturan çocuklarımızın içinden çıkacak. Bu sebeple 20 senedir 'önce eğitim-öğretim' diyoruz. Her işin başı olarak eğitim-öğretimi görüyoruz. Tüm imkanlarımızı eğitim-öğretim için seferber etmeye çalışıyoruz. Kızıyla erkeğiyle bütün çocuklarımız okusun, her vatandaşımızın evladı en nitelikli eğitim fırsatına kavuşsun istiyoruz. Fırsat eşitliği yakalamak ve eğitimin kalitesini artırmak için çok yönlü bir mücadele içindeyiz. Bütün bütçelerde aslan payını eğitim-öğretime verdik. 81 ilimizde çok sayıda eğitim kurumu inşa ettik. Kütüphanesiyle, pansiyonlarıyla, yurtlarıyla ülkemizin eğitim altyapısını bütünüyle yeniledik. Maddi durumu kısıtlı olan ailelere yönelik desteklerimizle, çocuklarını okula yollamalarını teşvik ettik. Şayet, 10,3 milyar lira seviyesindeki eğitim bütçemizi, 274,3 milyar TL’ye çıkarmasaydık, 343 bindeki derslik sayımızı 611 bine çıkarmasaydık, 730 bin atamayla öğretmen kadromuzu güçlendirmeseydik, 2002 yılından bu yana gereken önceliği vermeseydik, salgın döneminde biz de çok ciddi problemlerle karşılaşırdık. Son 20 senede eğitimde kesintinin ortaya çıkmasını engelledik. Ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtarak insanımızın sırtındaki yükü ortadan kaldırdık.”

YKS adaylarına başarılar diledi

Erdoğan, “Bu hafta sonu YKS'ye girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorumlar (0)