Covid hastaları sınava ambulanslarla geldi

Sivas'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında enfekte olan adaylar, sınava ambulanslarla geldi.

EĞİTİM 06.09.2020, 12:33
Covid hastaları sınava ambulanslarla geldi

Sivas'ta ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilen 2020-KPSS'nin (Kamu Personel Seçme Sınavı) ilk oturumu olan Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna girecek Covid-19 (yeni tip koronavirüs) taşıyıcıları, sınav olacakları okullara ambulanslarla geldi.

Sivas Valiliği tarafından Covid-19 (yeni tip koronavirüs) test sonuçları pozitif çıkanlarla Covid-19 hastalarıyla temaslı olan adaylar için Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Fen Fakültesi ile Cumhuriyet İlk Okulu ve Cumhuriyet Ortaokulu hazır duruma getirildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi sonucu pozitif çıkan ancak sağlık durumları iyi olup evde kendini izole eden 80 aday, filyasyon ekipleri tarafından ambulanslarla ve sağlık müdürlüğüne ait kamu araçlarıyla sınav merkezlerine getirildi.

Sınav görevlilerince maskesini değiştirmek isteyen hasta adaylara yeni maske verilirken, eski maskeleri tıbbi atık olarak özenle alındı.

Filyasyon ekiplerinin KPSS'nin ilk oturumunun tamamlanması sonrası Covid-19 taşıyıcılarını yeniden evlerine taşıyacakları bildirildi.

Yorumlar (0)