"Çocuklar obez olacak, okulları açın!"

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) kurmayları, "çocuklarda obezite başlangıcının arttığını" belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "okulların açılması" önerisinde bulundu. 

EĞİTİM 24.09.2020, 11:10 24.09.2020, 11:20
"Çocuklar obez olacak, okulları açın!"

Türkiye'de 21 Eylül günü itibarıyla okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar için yüz yüze eğitim başladı. 

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) MYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) toplantısında, dün eğitim gündemine ilişkin meseleler de görüşüldü.

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) kurmayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "okulların açılması" önerisinde bulundu. 

"Esnaf zor durumda"

Kurmaylar, ekonomisi üniversite öğrencileri sayesinde canlanan şehirlerin sıkıntıya düştüğünü, esnafın zor bir dönemden geçtiğini ifade etti. 

"Çocuklar her bakımdan yıprandı"

Üniversitelerin yanı sıra yurtların ve okulların tamamen açılması gerektiğini belirten kurmaylar, çocuklarda sağlık problemlerinin baş gösterdiğine dikkat çekerek, obezite başlangıcının arttığını kaydetti.

Kurmaylar, çocukların hem fiziksel hem de psikolojik bakımdan yıprandığına dikkat çekerek, bütün sınıf düzeylerinin yüz yüze eğitime geçmesi gerektiğini belirtti. 

"Onlar süper taşıyıcı değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çocukların yeni tip koronavirüste (Covid-19) "süper taşıyıcı" olmadıklarına dair bir rapor sunuldu. 10 yaş ve altı çocukların aslında "süper taşıyıcı" olmadıklarını belirten kurmaylar, okulların tamamen yüz yüze eğitime geçmesiyle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma oranının bahsedildiği kadar fazla olmayabileceğini aktardı. 

Bunun üzerine Erdoğan, söz konusu öneriyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile birlikte değerlendireceğini söyledi. 

Yorumlar (0)